Sobarice na prodaju: Silikonska dolina i moderno ropstvo

Aplikacije dostupne na Gulg i Epl servisima, na kojima se reklamira prodaja sobarica, popularne su u Persijskom zalivu.

BBC

Izvor: B92

Sreda, 13.11.2019.

07:25

Default images

Crno tržište sobarica na internetu omogućili su divovi Silikonske doline, Gugl, Epl i Fejsbuk servisi, i ponuđene aplikacije za prodaju i kupovinu kućnog osoblja u Persijskom zalivu.

Novinari BBC tima otkrili su da korisnici ovih aplikacija, među kojima je i žena koja prodaje maloletnu osobu, krše međunarodne zakone o modernom ropstvu i zakone Kuvajta.

Pošto su zvaničnici Fejsbuka upoznati sa rezultatima istraživanja, na ovoj društvenoj mreži je zabranjen hešteg, svojevrsna oznaka uz pomoć koje su prodavane žene. Zabranjeno su i 703 sumnjiva naloga na Instagramu.

Zvaničnici Gugla i Epla su saopštili da njihovi stručnjaci rade na razvoju tehnologije za sprečavanje nelegalnih aktivnosti na aplikacijama koje koriste njihove servise. Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: