Kejt Midlton u Pakistanu oduševila "Dajaninom odevnom kombinacijom"

Da li je vojvotkinja od Kembridža nosila modernu verziju onoga što je Dajana obukla pre dvadesetak godina?

BBC

Izvor: BBC

Sreda, 16.10.2019.

20:20

Kejt Midlton u Pakistanu oduševila
Žena koja je dizajnirala odeæu kaže da je sve sluèajnost/PA Media

Odevna kombinacija vojvotkinje od Kembridža tokom obilaska Pakistana izazvala je dosta pažnje zbog sličnosti sa princezom Dajanom.

Mnogi smatraju da je Kejt Midlton na sebi imala modernu verziju odeće koju je majka njenog supruga nosila kada je tokom devedesetih posetila Pakistan.

Reč je plavoj kurti - tradicionalno odeći južne Azije - uz plavi šal, sličnoj kao Dajana 1997. tokom obilaska bolnice u Lahoreu.

Međutim, Mahin Kan, dizajnerka koja je zaslužna za neke odevne kombinacije vojvotkinje od Kembridža, kaže da je sve slučajnost.

"Nisam imala neku određenu ideju ili boju na umu, ali mi je bilo jasno da joj treba nešto jednostavno i klasično", navodi ona.

https://twitter.com/pakistaninews/status/1184051296229351424 Kako navodi, odabrala je plavu boju zato što se slaže sa Kejtinim tenom.

"Mislila sam da haljina treba da označava pakistansku kulturu", kaže, ističući da nije gledala šta je princeza Dajana ranije nosila.

Inače, pojedini su pohvalili i princa Vilijama zbog crnog šervanija.

https://twitter.com/iqra_me/status/1183984456476045312

https://twitter.com/smitaprakash/status/1183995291524947968
Prièe o sliènostima sa Dajanom poèele su èim su Kejt i Vilijam sleteli u Pakistan./AFP
Kraljevski par stigao je u Pakistan u ponedeljak uveče, kada je Kejt nosila svetloplavu tuniku i pantalone, inspirisane tradicionalnim šalvarama tog regiona.

I to je podsetilo mnoge na ono što je Dajana nosila tokom poseta Pakistanu.

"Za mene je ovo stvar ponosa i zadovoljstva to što je Kejt nosila haljinu koju sam dizajnirala", navodi Kan.

Par se kasnije sastao sa pakistanskim premijerom Imranom Kanom.

Vojvotkinja je dobila pohvale i zbog minđuša pakistanskog dizajnera Zina, dok su štikle koje je nosila navodno domah rasprodate u Britaniji u toj boji.

Ipak, nisu se svi bavili njenim autfitom.

Dolazak kraljevskog para u utorak uveče u Islamabad izazvao je pravi saobraćajni kolaps, pa mnogi građani nisu bili baš zadovoljni. Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: