Leonardo Dikaprio: Rusi mole zvezdu da spasi Bajkalsko jezero

Rusi su preplavili naloge glumca na društvenim mrežama, želeći da mu skrenu pažnju na jezero.

BBC

Izvor: BBC

Ponedeljak, 22.07.2019.

19:37

Leonardo Dikaprio: Rusi mole zvezdu da spasi Bajkalsko jezero
Oskarovac je takoðe i aktivista za zaštitu životne sredine/Getty Images

Obožavaoci i obožavateljke Leonarda Dikaprija verovatno su zbunjeni posle čitanja komentara na njegovom Instagram nalogu.

Nalozi holivudske zvezde na društvenim mrežama preplavljene su hiljadama komentara na ćirilici, kojima se Dikaprio poziva da "uradi nešto povodom Bajkalskog jezera".

To je veliko jezero u Rusiji za koje Svetska fondacija za prirodu tvrdi da je pod velikim rizikom od zagađenja i izloženo krivolovu.

A Instagram nalog poznatog holivudskog glumca je posebno zanimljiv za čitanje, kako Rusi "bombarduju" njegove postove, tražeći pomoć od Levuške (ruski prevod imena Leonardo):
Najzastupljeniji komentar na Dikaprijevom Instagram nalogu je 'Spasite Bajkal', napisan na ruskom i engleskom/Leonardodicaprio/Instagram
Jedan komentar glasi: "Levuška! Spasi naše Bajkalsko jezero! Bratski te molimo, u ime svih Rusa.

Na Dikaprija su se "okomili" verovatno zbog njegovog aktivizma, pošto glumac često na društvene mreže kači objave iz oblasti ekologije.

Osnovao je Leonardo Dikaprio fondaciju 1998. godine, a za BBC je 2016. godine izjavio da smatra da su klimatske promene glavni problem sa kojim se mladi danas suočavaju.

Međutim, možda su Rusi izabrali baš ovog glumca zato što je 2012. godine izjavio da je njegova baka bila Ruskinja, što su neki iskorisitili kako bi mu napisali "seti se bake".

Izgleda da su ovi zahtevi krenuli od popularnog naloga koji deli vesti o ruskom gradu Ulan-Udeu, koji se nalazi blizu Bajkalskog jezera.

https://www.instagram.com/p/B0DN8a3I0Ri/

"Hajde da svi pišemo Leonardu Dikapriju zbog problema na Bajkalskom jezeru", napisao je jedan korisnik. "On je poznati eko-borac i medijska ličnost."

"Zemljaci, podržite ovaj pokret. Bajkalsko jezero je sve što imamo."

"Komentarišite na profilu Leonarda Dikaprija i ne zaboravite da stavite hešteg Spasite Bajkal (#spastibaйkal) i Bajkal je naš (#baйkalnaš)."

Ovo je izazvalo stampedo komentara na društvenim mrežama.

"Titanik uskoro neće imati gde da plovi", našalio se jedan korisnik, dok je drugi dodao: "Da je Titanik sniman na Bajkalskom jezeru, ti ne bi potonuo!".

Drugi su pozvali Dikaprija da poseti Rusiju i vidi "ekološki haos", dok ga je jedna korisnica opisala kao "život na buretu baruta".

Neki su se osvrnuli i na staru šalu, obećavajući Dikapriju da će mu kupiti još jednog Oskara ukoliko im pomogne.
Lazzy_Shark: "Ako Leo spasi Bajkal, cela Rusija æe priložiti novac da dobije Oskara". Sergeyplotnikov: "Veæ ima Oskara"./Leonardodicaprio/Instagram

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: