Belgija: Bez milosti prema najvećem klubu - racija u Anderlehtu zbog istrage o pranju novca

Policija iz klupskih prostorija u Briselu odnela dokumente koji se tiču prodaje i kupovine fudbalera.

BBC

Izvor: BBC

Sreda, 24.04.2019.

19:11

Belgija: Bez milosti prema najvećem klubu - racija u Anderlehtu zbog istrage o pranju novca
Anderleht bi prvi put posle 55 godina mogao da ostane bez plasmana u evropsko takmièenje/Reuters

Belgijska policija ušla je u prostorije tamošnjeg najtrofejnijeg fudbalskog kluba Anderlehta u okviru istrage o pranju novca.

Portparol državnog tužioca rekao je da ova istraga nije povezana sa skandalom koji je prošle godine potresao belgijski fudbal.

Tada su se klubovi, igrači, trener i menadžeri našli na udaru zbog sumnji da su nameštali utakmice.

Novinskoj agenciji Rojters je u Fudbalskom savezu Belgije rečeno da su policajci iz klupskih kancelarija uzeli dokumente koji se tiču kupovine i prodaje igrača.

Anderleht je saopštio da će na sve načine sarađivati sa istražnim organima.

"Imali smo nekoliko pitanja za menadžere koji su vodili računa o transferima igrača. A pitanja su bila u vezi sa pranjem novca", saopštio je portparol tužilaštva.
Reuters
Anderleht je sa 34 titule državnog prvaka najtrofejniji belgijski klub. Po dva puta je osvajao Kup pobednika kupova i Kup UEFA.

U poslednje vreme ekipi baš i ne ide, a nedavno su Anderlehtu oduzeta dva boda zbog incidenata koje su navijači napravili na utakmici sa velikim rivalom, Standardom iz Liježa.

Anderleht je trenutno na petom mestu na tabeli prvenstva Belgije i postoji realna mogućnost da se, prvi put u poslednjih 55 godina, ne kvalifikuje za neko evropsko takmičenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: