Ema Koronel Aisouro: El Čapova kraljica lepote

Supruga čuvenog narko bosa El Čapa bila je njegova najveća podrška tokom suđenja.

BBC

Izvor: BBC

Petak, 15.02.2019.

17:31

Ema Koronel Aisouro: El Čapova kraljica lepote
Ema Koronel je stekla popularnost kao El Èapova supruga/EPA

Savršeno doterana i besprekorno obučena Ema Koronel Aispuro postala je poznato i kontroverzno lice na suđenju njenom suprugu, zloglasnom gospodaru droge Hoakinu Guzmanu "El Čapu" u Americi.

Tri meseca je uporno gledala suđenje 61-godišnjaku sa kojom je u braku već 11 godina.

Slušala je iscrpljujuće izjave svedoka, uključujući i one koje su dale njegove mnogobrojne ljubavnice, koje su detaljno opisivale silovanja, ubistva i mučenja.

Ipak, njena odanost prema njemu bila je beskompromisna.

"Ne poznajem mog muža kao osobu kakvom pokušavaju da ga predstave", izjavila je 29-godišnja Koronel za Njujork tajms.

"Više se divim ljudskom biću koje sam upoznala i za koje sam se udala."

Kako kaže, Guzman, proglašen krivim za distribuciju kokaina i heroina, kao i posedovanje vatrenog oružja i pranje novca - bio je "odličan otac, prijatelj, brat, sin, partner."

Njen muž će najverovatnije provesti ostatak života iza rešetaka u američkom zatvoru sa visokim stepenom bezbednosti. Ipak, neki se pitaju kako je ona uspela da izbegne krivične tužbe.

Ranije je bila optužena da je pomogla El Čapu da pobegne iz zatvora, što ona poriče. Tokom suđenja, u njenom posedu su dva puta pronađeni zabranjeni mobilni telefon preko kojih je imala nezakonit kontakt sa Guzmanom.

Gospodar droge upoznaje kraljicu ljepote

Zbog studija novinarstva je smatrala da zna kako da razgovara sa medijima/Reuters
Koronel je američka državljanka - rođena je u Kaliforniji dok je njena majka bila u poseti rođacima, ali je odrasla u meksičkom gradu Kanelas, u državi Durango.

Kada je imala 17 godina, upoznala je Guzmana na plesu. Nekoliko meseci kasnije, učestvovala je na izboru za mis i pobedila.

Meksički mediji su objavili da se El Čapo pojavio na tom događaju praćen stotinama naoružanih ljudi, a onda je najavio da će je oženiti.

Venčali su se na njen 18 rođendan. Guzmanu je to bio treći brak.

"Rekla bih da me je osvojilo kako je razgovarao sa mnom, kako se odnosio prema meni, način na koji smo počeli da se zbližavamo - prvo kao prijatelji - i iz toga je proisteklo sve drugo", rekla je za LA Tajms 2016. godine.

"On želi da pridobije ljude ponašanjem, glumom, načinom na koji se odnosi prema ljudima."

Otac Eme Koronel, Ines Koronel Bareras, kasnije je osuđen za trgovinu drogom. Bio je visoko rangirani član kartela Sinaloa, koji je predvodio Guzman.

Njen ujak Ignasio "Naćo" Koronel, ubijen 2010. godine, takođe je bio važan član kartela.

Ko je El Čapo - ovo je njegova priča

El Čapo - 15 jezivih stvari koje je otkrilo suđenje

Suđenje El Čapu: Narko-bos proglašen krivim

"Narkos": Vodič kroz istoriju meksičkih kartela

Medijska pamet

Par je podigao palèeve u znak podrške nakon presude/Reuters
Kada je Guzman ponovo uhapšen, Koronel je studirala novinarstvo u Kuliasijanu, što joj je, čini se, ulilo samopouzdanje da ume da se nosi sa novinarima.

Međutim, retko je davala intervjue, a kada bi to uradila, predstavljala je supruga kao heroja.

"On bi bio nesposoban da sa lošim namerama dodirne ženu, pokušavajući da je natera da učini nešto što ona ne želi", rekla je za LA Tajms.

Redovno je koristila Tviter gde je pisala o osećanjima prema mužu.

U trenutku kada je El Čapo izručen Americi, 30. januara 2017. godine, na Tviteru je napisala: "Oboje smo znali da ćemo, da bismo opstali, morati da platimo visoku cenu - udaljenost, vreme, izazovi i žrtve. Vredelo je."

https://twitter.com/EmmaCoronelAis/status/826156224106242049

Na Tviteru nije bila aktivna od avgusta 2017, kada je onlajn aktivnost preselila na Instagram.

Kada se početkom meseca završilo suđenje, postavila je fotografiju zgrade suda zajedno sa natpisom na španskom: "Sve što je raspravljalo na suđenju o Hoakinu, i dobro i loše, ne utiče na moje mišljenje o njemu."

Kako je reagovala na suđenju?

Svedoci su na sudu rekli da je Guzman drogirao i silovao devojčice stare 13 godina, sahranjivao neprijatelje dok su još bili živi, kao i da je u njegovoj kući bio instaliran "prostor za ubistva", zajedno sa odvodom koji pomaže u uklanjanju dokaza.

Koronel je čvrsto podržavala muža tokom suđenja, posmatrajući sa galerije, bez očiglednih emocija, skoro svakog dana, čak i tokom svedočenja njegovih ljubavnica.

Tokom jednog od svedočenja, bračni par je nosio iste bordo jakne, kako bi pokazali solidarnost jedno prema drugom.

Kada se jedna od El Čapovih ljubavnica rasplakala tokom svedočenja, objavljeno je da se Koronel kikotala na galeriji.

Guzman je mahao ženi kad god je ušla u sudnicu i, nakon presude, u isto vreme su podigli palčeve u znak podrške.

Majka je bliznakinja, ali kaže da sebe ne smatra samohranom majkom.

"U stvari, ja sam majka koja u ovom trenutku nema podršku svog muža, ali veruje da će porodica biti dobro", rekla je za Njujork Tajms.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: