Sara Hajlend: Zvezda "Moderne porodice" o drugoj transplantaciji bubrega

Glumica Sara Hajlend kaže da je zbog problemima s bubrezima razmišljala o samoubistvu.

BBC

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2018.

13:13

Sara Hajlend: Zvezda
Sara Hajlend je imala prvu transplantaciju bubrega 2012. godine/Araya Diaz/Getty Images

Američka glumica Sara Hajlend je ispričala kako je "razmišljala o samoubistvu", zato što je dva puta imala transplantaciju bubrega, izveštavaju američki mediji.

Glumica, koja ima 28 godina i poznata je po ulozi u seriji "Moderna porodica", govorila je o stanju displazije bubrega za časopis Self.

Njeno telo je odbacilo bubreg koji je dobila od oca kad je imala 21 godinu, ali srećom postojala su poklapanja i s bubregom brata.

"Ceo život se osećam kao da sam nečiji teret", rekla je Hajlend.

U intervjuu koji je objavljen u ponedeljak, Hajlend je otkrila kako je imala puno operacija i da je borba s displazijom bubrega - stanjem koje na kraju dovodi do otkazivanja organa, učinila da se oseća kao da je "podbacila".

"Kada vam član porodice ponudi drugu šansu u životu, a ona propadne, osećate kao da je vaša greška. Nije bila moja greška, ali tako sam se osećala", rekla je.

"Jedno vreme sam razmišljala o samoubistvu, zato što nisam htela da izneverim mog mlađeg brata na način na koji sam izneverila oca."

Azija Arđento optužena za seksualno zlostavljanje

Kira Najtli doživela nervni slom

Hajlend je započela dijalizu nakon što je njeno telo odbacilo očev bubreg pre dve godine. Tokom lečenja ustanovljeno je da se bubreg njenog brata, "koji ju je podržavao sve vreme", podudara s njenim.

Glumica je rekla da je zbog zdravstvenih problema oseća se kao da je "teret" i "potpuno bespomoćna", ali da je sada "u stabilnom stanju".

https://www.instagram.com/p/BrOJBpKF5jO/ Hajlend takođe pati od endometrijaze, hroničnog stanja kod kojeg se tkivo koje oblaže matericu pojavljuje i na drugim delovima tela, što izaziva jake bolove.

Prošle godine, glumica je pretrpela kritike zbog svog fizičkog izgleda, jer su mnogi obožavaoci pomislili da njena fotografija na Instagramu promoviše anoreksiju.

"Svima ću reći da niko ne treba da izgleda kao ja sada" napisala je tada na Tviteru. "Nemam nikakvu kontrolu nad svojom težinom", poručila je Hajlend.

"Rođena sam s toliko zdravstvenih problema da su doktori rekli mojoj majci da nikada neću imati normalan život."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: