Mišel Obama otkriva da su joj ćerke začete vantelesnom oplodnjom

U memoatima bivša prva dama Amerike otkriva i da je imala pobačaj pre 20 godina.

BBC

Izvor: B92

Petak, 09.11.2018.

18:09

Mišel Obama otkriva da su joj ćerke začete vantelesnom oplodnjom
Mišel Obama u memoarima o braku, životu, Trampu.../Getty Images

Nekadašnja prva dama Sjedinjenih Država Mišel Obama objavila je memoare u kojima otkriva poteškoće koje je imala u braku i oko obe trudnoće.

U knjizi Becomingotkriva da je imala pobačaj i da su obe ćerke - Malia i Saša - začete vantelesnom oplodnjom.

Obama je rekala u programu Dobro jutro Amerika ABC-a da se osećala "izgubljeno i usamljeno" nakon pobačaja pre 20 godina.

Iskritikovala je i Donalda Trampa pošto je stavio njenu "porodicu u bezbednosni rizik".

Mišel Obama i njen suprug, bivši predsednik Barak Obama, išli su na terapiju za parove, otkrila je prvi put u knjizi na 426 strana, koja će biti objavljena u utorak.

Promociju će prva Afroamerikanka na mestu prve dame održati u deset gradova.

O trudnoći

Barak i Mišel su išli na braèna savetovanja/Getty Images
Obama, bivša advokatica i radnica u bolničkoj administraciji, rekla je za ABC da je nakon pobačaja "osećala nuspeh, jer nije znala kako da se nosi sa pobačajem - jer o tome nismo razgovarali".

"Sedeli smo u našoj boli, razmišljajući koliko smo slomljeni", rekla je dodajući da je "bitno mladim majkama pričati o pobačaju i kako se događa".

Rekla je da je sa 34 godine shvatila da je "biološki sat stvaran" i da je "proizvodnja jajnih ćelija ograničena", zbog čega je odlučila da se podvrgne vantelesnoj oplodnji.

"Mislim da je najgore što jedna žena može da uradi drugoj - da ne podeli istinu o telu i kako ono funkcioniše", rekla je Obama novinaru ABC-a Robinu Robertsu u programu Dobro jutro Amerika.

O braku

Obama je otrkila da je njen brak bio ugrožen s vremena na vreme, naročito nakon što je njen suprug postao predsednik, ostavljajući je kod kuće da se bori sa vantelesnom oplodnjom.

"Bračno savetovalište je za nas bio jedan od načina na kojima smo naučili kako da pričamo o teškoćama koje imamo", rekla je.

"Znam da se mnogi mladi parovi bore sa tim i misle da nešto sa njima nije u redu. Želim da im kažem da su Mišel i Barak Obama, koji imaju fenomenalan brak i koji se obožavaju, radili na tome.

Tražili smo pomoć za brak, kada nam je bila potrebna."

https://twitter.com/GMA/status/1060875880363307009
Barak i Mišel sa decom u Indoneziji 2017./Getty Images
Opisala je i zaljubljivanje u Baraka jedne letnje noći u Čikagu.

"Čim sam sebi dozvolila da osetim nešto za Barakom", piše "osećanja su krenula - nadolazeća eksplozija požude, zahvalnosti, ispunjenja, čuda."

O Trampu

U knjizi Mišel Obama piše da "nikada neće oprostiti" predsedniku Trampu zagovaranje teorije da njen suprug nije rođen u SAD, prema izvodima američkih medija.

"Cela ta stvar je bila luda i pakosna, naravno, u njoj su jedva prikrivene netrpeljivost i ksonofobija", napisala je.

"Šta ako je neko sa nestabilnim umom doneo pištolj u Vašington? Šta ako je ta osoba otišla u potragu za našim devojčicama? Donald Tramp, sa svojim glasnim i bezobzirnim inicijativama, doveo je u opasnost bezbenost moje porodice. To mu nikada neću oprostiti."

Rekla je da je bila šokirana Trampovom pobedom i "pokušajem potpune blokade".

Pre nego što je iz Bele kuće u petak otišao u Pariz, Tramp je citirao neke od delova iz njene knjige.

"Mišel Obama je potrošila mnogo novca da napiše knjigu, a oni uvek instistiraju na tome da sam kontrovezran. Vratiću.

Ja nikada njemu neću oprostiti za ono što je uradio američkoj vojsci nepravilnim finansiranjem", rekao je Tramp, pozivajući svog prethodnika Obamu.

"To što je on uradio našoj vojsci, učinilo je zemlju vrlo nebezbednom", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: