Australija: Uhapšen vozač koji je nemilosrdno gazio emue

Na snimku koji je deljen po mrežama vidi se lice vozača kao i momenat kada kolima naleće na ptice.

BBC

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2018.

07:47

Australija: Uhapšen vozač koji je nemilosrdno gazio emue
Video je postao viralan/RSPCA/FACEBOOK

Jedan Australijanac je uhapšen zbog video snimka na kojem se vidi kako automobilom namerno naleće na nekoliko ptica emu.

Snimci su izazvali ogorčenje u javnosti kada su se pojavili početkom sedmice. Zbog toga se cela nacija potrudila da nađe počinioca.

U petak je policija u Viktoriji saopštila da je protiv dvadesetogodišnjeg muškarca pokrenuto nekoliko optužbi zbog okrutnosti prema životinjama.

Udruženja za zaštitu životinja incident su opisala kao stravičan.

Na snimku se čuje kako vozač viče dok naleće svojim kolima na ptice po prljavom putu .

"Ovo je sjajno! Imam i ovu! I ovu takođe! I ovu!" čuje se kako govori.

Policija je saopštila da su snimci, na kojima se vidi vozačevo lice, snimljeni u gradu Kovandži oko 500 kilometara severozapadno od Melburna.

"Nedvosmisleno osuđujemo ovakvo ponašanje, jer jasno ukazuje na zanemarivanje života ugroženih nacionalnih životinjskih vrsta, saopštilo je udruženje RSPCA.

Prema zakonu, ljudi koji su osuđeni za okrutnost životinja mogu da dobiju kaznu od dve godine godine zatvora i kaznu od 74.620 dolara.

Saslušanje mu je zakazano za dva meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: