Policija traga za turistima koji su se fotografisali bez odeće u fonatni

Snimak dvojice turista koji se u donjem vešu zabavljaju u fontani razbesneo Italijane.

BBC

Izvor: BBC

Sreda, 22.08.2018.

16:50

Policija traga za turistima koji su se fotografisali bez odeće u fonatni
Nepoštovanje istorije, tvrde Italijani/Getty Images

Italijsnski potpredsednik vlade nazvao je idiotima dvojicu turista za kojima policija traga zbog toga što su se skinuli i uskočili u čuvenu fontanu u Rimu.

Turisti su snimljeni kako se zabavljaju u fontani na trgu Venecija. Na snimku se vidi trenutak kada je jedan od njih skinuo donji veš i to ovekovečio fotografijom.

Snimak je izazvao besne reakcije.

"Italija nije njihovo privatno kupatilo", rekao je italijanski ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik vlade Mateo Salvini.

Na snimaku koji je objavljen na jednom italijanskom blogu vide se dvojica turista kako se u donjem vešu kupaju u fontani koja je spomenik prvom italijanskom kralju nakon ujedinjenja i italijanskim palim borcima.

Patrija, Rim, Italija

Dok su se neki prolaznici smejali turistima i fotografisali šta se dešava, ostali su vrteli glavom u znak neodobravanja i vikali na dvojicu muškaraca da izađu iz fontane.

Lokalna policija je saopštila da je u toku potraga za turistima zbog "nelegalnog i uvredljivog" ponašanja.

Dodali su se radi o strancima koji su govorili engleski kao maternji jezik.

"Nepoštovanje"

"Znao bih kako da naučium ove idiote pameti ako ih uhvate", napisao je na Tviteru potpredsednik vlade Italije Mateo Salvini.

"Italija nije njihovo privatno kupatilo", dodao je.

I gradonačelnik Rima Luka Bergamo osudio je ponašanje turista i dodao da takvo ponašanje vređa sve, kao i sećanje na pale borce kojima je spomenik posvećen.

"Suočeni smo sa ponašanjem koje otkriva glupost i neznanje, ali i nedostatak poštovanja prema istoriji Rima i Italije", rekao je.

Gradonačelnik je najavio da će tursiti biti kažnjeni najstrože moguće.

Britanski list Gardijan je nedavno pisao o svađi turista pred jednom rimskom fonatnom zbog "savršenog selfija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: