Uhapšeni osumnjičeni za pogibiju Bankovića

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 15.01.2004.

15:52

Default images

Beogradska policija uhapsila je Dragomira Glamočanina i Milovana Mićovića zbog osnovane sumnje da su prilikom proslave srpske Nove godine usmrtili Borisa Bankovića. Kako je saopštio SUP, Glamočanin i Mićović osumnjičeni su da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti i delo izazivanja opšte opasnosti. Njih dvojica su tokom proslave srpske Nove godine naizmenično sa terasa svojih stanova u Omladinskih brigada 4. i 6, ispalili više hitaca iz pištolja. Jedan od ispaljenih metaka uleteo je kroz prozor stana zgrade preko puta, u ulici Bulevar AVNOJ-a 133, i usmrtio Borisa Bankovića, saopštila je beogradska policija. Za teško delo protiv opšte sigurnosti, za koje su osumnjičeni Glamočanin i Mićović, predviđena je zatvorska kazna, ne manja od 3 godine.

Ministar pravde Vladan Batić kaže da se Zakon, tokom postupka za ta krivična dela treba adekvatnije primenjivati i izricati rigoroznije kazne. On je za B92 rekao da je veoma teško policiji da, u slučajevima velikih proslava, sankcioniše sve koji, korišćenjem vatrenog oružja, ugrožavaju opštu sigurnost: "Kad stotine ili hiljade ljudi zloupotrebljava oružje za davanje oduška nekakvom svom raspoloženju, ne znam zbog čega i ne znam zašto baš određenog dana, onda je teško i da policija na adekvatan način to sve istražuje, utvrđuje, privodi pravdi, ali čini mi se da onda treba ići na dalje restrikcije u pogledu prava na držanje i nošenje oružja i municije."

Takođe, novosadska policija podnela je u četvrtak zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Siniše R. (1976), Branislava B. (1979), Gorana K. (1967), Jovice T. (1975) i Nenada S. (1978), svi iz prigradskog naselja Klisa, zato što su na Badnje veče ispaljivali praznu metalnu burad u vazduh. U zahtevu se navodi da su ova lica ispred Mesne zajednice Klisa ispaljivali praznu katransku burad u vazduh, čime su remetili javni red i mir, i spokojstvo građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: