Hyundai Santa Fe 2.0 CRDi Style

Kupovina novog Hyundaija Santa Fe jedan je od najpristupačnijih načina da izgledate opasno na našim ulicama. Naravno, ako izuzmemo jeftine, polovne primerke Porschea Cayenne, Volkswagena Touareg ili BMW-a X5, zbog čijeg ćete stanja i nemogućnosti održavanja svakako predstavljati opasnost u saobraćaju.

Podeli

Tekst: Nenad Ćosić
Fotografije: Đorđe Bošković

Hyundai je novom generacijom modela Santa Fe načinio veliki pomak u dizajnu. Transformacija je izvedena je tako što su zaobljene površine dobile oštre ivice, a proporcije redefinisane.

Iako je zadržao slične dimenzije kao prethodni model, novi Santa Fe ima lepšu i nižu siluetu. Na taj način automobil sada izgleda dinamičnije, elegantnije i manje nezgrapno za jedan SUV srednje veličine.

Mnogi komentari čitalaca na našem sajtu odnose se na zamerke na enterijer korejskih vozila. Često se kritikuje način na koji je oblikovana unutrašnjost automobila, zatim izbor materijala, boja pozadinskog osvetljenja i instrument table i slični detalji koji nisu uvek po ukusu srpskog kupca.

Na novoj generaciji Hyundaija Santa Fe nisam primetio ni jednu krupnu zamerku u tom smislu. Što se tiče materijala, oni su po mom mišljenju sasvim zadovoljavajućeg kvaliteta. Ima dosta mekane plastike i kože na instrument tabli i oblogama vrata, a kožna sedišta veoma su prijatna na dodir.

Čitava prednja konzola oblikovana je tako da pogled putnika usmeri ka centralnom delu na kome se nalazi multimedijalni sistem i komande klima uređaja.

Komande su lako dostupne a dugmad dovoljno velika i logično raspoređena. Na njihov raspored se brzo naviknete i uskoro je potrebno da samo letimično pogledate centralnu konzolu kako biste pronašli prekidač koji vam je potreban.

Automobil sa testa imao je srednji paket opreme, Style, sa brojnim sadržajima, među kojima su i prekidači na upravljaču za funkcije koje ćete često koristiti tokom vožnje.

Pored komandi multimedijalnog uređaja, tu su i dugmići za povezivanje sa mobilnim telefonom, komande tempomata i putnog kompjutera, kao i funkcije Flex Steer sistema za biranje jednog od tri moda osetljivosti upravljača u vožnji.

U principu, možete izabrati NORMAL podešavanje volana i ono će biti sasvim zadovoljavajuće kako u vožnji u gradu, tako i na otvorenom putu. COMFORT mod se preporučuje u gradskoj vožnji gde je često potrebno naglo skretati i preparkiravati vozilo.

SPORT mod je najbolje koristiti na autoputu, kod velikih brzina, jer je kod njega osetljivost upravljača najmanja.

Paketu Style može se zameriti premali touch screen od svega 4,3 inča. Možda bi u nekom drugom, manjem modelu automobila tako sićušan ekran pristajao sasvim dobro, ali u vozilu veličine Hyundaija Santa Fe on je jednostavno suviše mali.

Naravno, Hyundai nudi kao opciju i veći, 7 inčni ekran osetljiv na dodir, sa navigacionim uređajem, poboljšanim audio sistemom i još nekim pogodnostima kao što su glasovne komande, ali tek od Premium paketa opreme. Cena tako opremljenog vozila kreće se od 37.070 evra.

Upravljač, koji je inače sasvim dobro projektovan u pogledu dimenzija i ergonomskih udubljenja za palčeve, na gornjem delu obruča je previše tanak za moj ukus.

I tu se završava kratak spisak detalja koji mi se nisu dopali u kabini ovog automobila.

Sa druge strane, za svaku pohvalu je trud dizajnera da poziciju vozača učine gotovo idealnom u odnosu na položaj komandi.

Kada zauzmete odogovarajuću poziciju u sedištu i položite desnu ruku na multifunkcionalni centralni naslon ispod koga se nalazi prostrana kaseta na dva nivoa, za promenu stepena prenosa biće vam dovoljni minimalni pokreti šake.

Menjač je veoma precizan, tako da se brzine lako menjaju. U tome je od pomoći i mekano, nežno kvačilo.

Santa Fe standardno je opremljen i asistencijom prilikom polaska uzbrdo.

Višestruke mogućnosti podešavanja vozačevog sedišta i upravljača garantuju vam da ćete zauzeti idelan položaj tokom vožnje.

Santa Fe uprkos svojoj veličini ima sasvim dobre manevarske sposobnosti čak i u skučenom urbanom prostoru.

Zahvaljujući povišenoj poziciji za sedenje, preglednost u napred u gradskoj vožnji je odlična, dok se prilikom kretanja u rikverc ili parkiranja morate osloniti na zadnju kameru, što za one koji nisu navikli na njeno korišćenje iziskuje period adaptacije.

Iako se ova vrsta vozila naziva još i urbanim terencima, prednosti Hyundaija Santa Fe dolaze do izražaja najviše u vangradskoj vožnji.

Automobil kao da je stvoren za autoput. Dovoljno snažan i brz, stabilan u blagim zavojima autoputa čak i pri većim brzinama, siguran kod kočenja. Kabina je dobro izolovana, a prtljažnik od 585 l više nego dovoljan i za duža putovanja prosečne porodice.

Zbog povišenog odstojanja od zemlje i velikih točkova, nećete imati problema ako se upustite u vožnju po neravnom terenu, izvan asfalta i utabanih staza.

Gledajući podatke o masi praznog vozila, koja se za model 2.0 CRDi 4x4 kreće između 1.768 i 1.929 kg, mogli biste zaključiti da njegov motor od 150 ks možda nije u stanju da odgovori svim zahtevima u vožnji.

Odmah da vas razuverim, ovaj Santa Fe isporučuje sasvim dovoljno snage da energično ubrza kad god je to potrebno. Motor to čini bez zadrške u odnosu na trenutak kada pritisnete papučicu za gas.

Santa Fe je tokom testa u vožnji u gradu trošio blizu 9 litara dizela. Na autoputu pri maksimalnoj dozvoljenoj brzini oko 8,5, a na otvorenom putu oko 6 litara na 100 km. Sve vreme klima uređaj bio je uključen.

Ako želite da se približite fabričkim podacima o potrošnji (8,1 litar u gradu i 4,9 litara na otvorenom putu), za dodatnu uštedu goriva moraćete ipak da malo "skinete" nogu sa komande gasa.

Takođe, treba više da uvažavate i preporuke savetnika za ekonomičnu vožnju, odnosno indikatora na ekranu putnog kompjutera koji vam pokazuje optimalan trenutak za promenu brzina.

Nova generacija Hyundaija Santa Fe ocenjana je na EuroNCAP testu bezbednosti sa maksimalnih 5 zvezdica i proglašena je za nabezbedniji automobil 2012. u Evropi u klasi velikih SUV vozila. Automobil već u standardnoj opremi ima sedam vazdušnih jastuka i podugačak spisak sistema aktivne bezbednosti.

U Hyundaiju kažu da se novi Santa Fe prodaje uz garanciju od 5 godina tokom koje je kupcima na raspolaganju dvadesetčetvoročasovna pomoć na putu, 7 dana u nedelji, a obezbeđeni su i periodični besplatni kontrolni pregledi.

Testirani Hyundai Santa Fe 2.0 CRDi 4x4 sa 150 ks, šestostepenim ručnim menjačem i paketom opreme Style košta 34.530 evra.

Osnovna verzija sa istim motorom i menjačem može sa nabaviti za 31.480 evra, dok najskuplji model, 2.2 CRDi 4x4 sa 197 ks, automatskim menjačem i najbogatijim paketom opreme Impression košta 41.650 evra.

Pogledajte galeriju fotografija Hyundai Santa Fe 2.0 CRDi Style.

Više informacija o novoj generaciji modela Santa Fe mžete pročitati na sajtu Hyundaija.

Kompletan cenovnik i sve tehničke detalje novog Hyundaija Santa Fe možete pronaći na zvaničnom sajtu.

strana 1 od 2 idi na stranu