Možda je u kineskim rukama, ali ima bogatu tradiciju: Zablistao novi MG roadster FOTO/VIDEO

Najavljen je kao koncept još 2021. godine, a onda je ove godine osvanuo u produkcijskom izdanju, na Gudvud festivalu brzine.

Podeli
Foto: MG promo
Foto: MG promo

Iza nekada čuvenog imena sa Ostrva danas stoji kineski SAIC, koji je na najbolji mogući način komercijalizovao nekada britanski brend i sopstveno znanje. Od nekoliko novih modela, od kojih mnogi beleže drastičan porast prodaje na evropskom tlu, možda je najzanimljiviji MG Cyberster.

Najavljen je kao koncept još 2021. godine, a onda je ove godine osvanuo u produkcijskom izdanju, na Gudvud festivalu brzine. Ubrzo su objavljeni tehnički podaci, a sada su obavljeni i prvi testovi.

Cyberster je električni kupe i prvi sportski MG koji se pojavio na tržištu nakon tri decenije pauze. Naime, toliko je prošlo od kada je ovaj brend predstavio poslednji sportski model (baziran na Roveru).

Ovo je sada daleko složeniji proizvod i jedan od onih modela koji bi mogli označiti prekretnicu u kineskoj auto-industriji.

Foto: MG promo
Foto: MG promo

Pokreću ga dva elektromotora koji zajedno proizvode 544 KS i 725 Nm. Reč je o verziji sa AWD pogonom, a ubrzanje do 100 km/h je 3,2 sekunde.

Ova opcija ima bateriju od 77 kWh sa kojom je domet prema kineskom CLTC-u odličnih 580 km.

Foto: MG promo
Foto: MG promo

Masa vozila nije mala, skoro dve tone, ali se automobil na putu ponaša odlično. Deo zasluga pripada proverenoj mehanici, uključujući i Brembo kočnice, ali i stručnom timu u kome je inženjer F1 Marko Fainelo.

Sve ovo je upotpunjeno vrhunskom opremom koju predvodi Bose audio-sistem i miltimedijalni sistem koji pokreće Qualcomm Snapdragon 8155 čip i Unreal Engine 4.0 grafika.

Foto: MG promo
Foto: MG promo

Cena za sada nije poznata, ali bi ovaj automobil mogao da košta u Kini nešto iznad 30.000 evra kada je u pitanju bazična verzija sa zadnjim pogonom i manjom baterijom.

Foto: MG promo
Foto: MG promo

Foto: MG promo
Foto: MG promo

Foto: MG promo
Foto: MG promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu