Porsche planira da gradi fabriku u Hrvatskoj

Nemački gigant ujedno gasi brend koji je preuzeo od Rimca.

Izvor: Index.hr/jutarnji list
Podeli
Foto: Anna Linda Knoll/Shutterstock
Foto: Anna Linda Knoll/Shutterstock

Porsche privodi kraju planove za izgradnju fabrike pogonskih sistema za električne bicikle u Hrvatskoj, saznaje Jutarnji list. Biće to prva fabrika nemačkog automobilskog giganta u Hrvatskoj i njegova prva grinfild investicija u toj zemlji.

Ovo je druga značajna investicija u domaću proizvodnju u oblasti mobilnosti, automobilske industrije, od kada je Rimac grupa najavila i započela izgradnju sopstvene fabrike u Svetoj Nedelji kod Zagreba.

Greyp se gasi

Detalji o Porscheovoj fabrici pogonskih sistema za električne bicikle još nisu poznati. Svi osim jednog. Zbog svog fokusa na objekte i brendove koje je ranije imao, kao što su Porsche i FAZUA, nemački gigant će "usisati" tehnologiju i znanje stvoreno u kompaniji Greyp Bikes i ugasiti taj brend.

Sve ovo se dešava dve godine otkako je Porsche grupa preko Porsche eBike Performance preuzela startup Greyp Bikes od Rimca. Bila je to jedna od najvećih akvizicija u Hrvatskoj do sada.

Procenjuje se da je Porsche eBike Performance platio 100 miliona kuna ili 13,3 miliona evra za Greyp Bikes. Prvobitno je Porsche najavio da će zadržati brend, što je i činio do ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu