I Vijetnamci "prete": Do kraja godine prvi električni automobili stižu u Evropu

"U četvrtom kvartalu ove godine očekujemo da ćemo isporučiti prve primerke modela VinFast VF8 francuskim, nemačkim i holandskim kupcima".

Izvor: biznisinfo.ba/HINA
Podeli
Foto: VinFast promo
Foto: VinFast promo

Ovo je izjavio Le Ti Tu Taj, izvršni direktor VinFasta, dodajući da će preostali modeli VF6, VF7 i VF9 biti lansirani u Evropi sledeće godine.

Taj nije precizirao koliko VF8 SUV-ova bi mogli da isporuče, ali je dobro obavešten izvor rekao da bi isporuka trebalo da obuhvati oko 3.000 vozila, uključujući i deo namenjen Izraelu.

U četvrtom kvartalu VinFast planira da isporuči oko 3.000 primeraka modela VF8 u Francusku, Nemačku i Holandiju iz fabrike u severnom Vijetnamu, rekao je izvor Rojtersu, tražeći da ne bude imenovan jer detalji još nisu odobreni.

Foto: VinFast promo
Foto: VinFast promo

Plan vijetnamske kompanije da se proširi u Evropu predstavljao bi četvorostruko povećanje isporuka vozila u poređenju sa ranije neispunjenim ciljem da isporuči 700 vozila do jula prošle godine.

Ukoliko se plan ostvari, Evropa će ove godine postati najveće inostrano tržište VinFasta i ugroziti SAD, sa oko 2.100 isporučenih električnih vozila ove godine.

Širenje VinFasta u Evropu deo je globalnog plana koji uključuje izgradnju novih fabrika u SAD i Indoneziji, a ova kompanija takođe cilja Indiju, Bliski istok, Afriku i Latinsku Ameriku.

Foto: VinFast promo
Foto: VinFast promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu