Stigao je: Lamborghini Revuelto FOTO

Naslednik Aventadora je stigao i Lamborghini je predstavio nešto potpuno novo.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.03.2023.

12:00

Stigao je: Lamborghini Revuelto FOTO
Photo: Lamborghini

Vizualno se novi model uveliko oslanja na prethodnike, pa nosi ponešto od najpoznatijih modela. Prednji kraj podseća na Murcielago, dok detalji zadnjeg dela pokazuju sličnost sa Diablom, ali i vrata koja se otvaraju kao na Countachu.

Njegov plug-in hibridni sistem se sastoji od 6,5 litarskog V12 benzinca, novog osmostepenog menjača sa dvostrukim kvačilom, litijum-jonske baterije i tri elektromotora, sa kombinovanih 747 kW/1015KS.

Revuelto je prvi Lamborghinijev plug-in hibrid, koji dolazi kao logičan nastavak priče nakon Siana. Koncept uključuje 6.5 V12 motor s 825 KS i po jedan elektromotor za svaki prednji točak uz jedan elektromotor pozadi.

Njih napaja li-Ion baterija kapaciteta 3.8 kWh. Novi Lambo vozi i isključivo na struju, ali tek oko 10 km, a tada ima pogon na sve točkove i uvek aktivan "torque vectoring" sistem.

V12 motor je s masom od 218 kg tačno 17 kg lakši od motora u Aventadoru. I još jedna zanimljivost, motor je zarotiran za 180 stepeni...

Baterija se takođe može puniti korišćenjem energije iz sistema regenerativnog kočenja na prednjim točkovima. Lamborghini je istakao da je ukupna emisija CO2 smanjena za 30% u poređenju sa neelektrifikovanim Aventadorom Ultimae.

Poznata je i cena, a Revuletu startuje od 500.000 evra.
Photo: Lamborghini
Photo: Lamborghini
Photo: Lamborghini
Photo: Lamborghini
Photo: Lamborghini
Photo: Lamborghini

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: