Povratak ikone: Novi Maserati GranTurismo premijerno na sajmu automobila FOTO

Dostupan je u dve benzinske varijante, sa trolitarskim V6 Nettuno motorom koji u verziji Modena proizvodi 490 KS, a u verziji Trofeo 550 KS.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 25.03.2023.

14:25

Povratak ikone: Novi Maserati GranTurismo premijerno na sajmu automobila FOTO
Foto: B92/NÆ

Potpuno novi Maserati GranTurismo ekskluzivno je izložen na 55. Međunarodnom sajmu autombila u Beogradu koji traje do 28. marta.

Ovaj luksuzni model donosi najsavremeniju tehnologiju i sofisticirani dizajn, koji u potpunosti ispunjava očekivanja Maserati kupaca.

GranTurismo, koji se kompletno proizvodi u Italiji, kombinuje impozantnu snagu i moćne performanse sa bogatom tradicijom i vrhunskim inženjeringom, kažu u Maseratiju.
Foto: B92/NÆ
Dostupan je u dve benzinske varijante, sa trolitarskim V6 Nettuno motorom koji u verziji Modena proizvodi 490 KS, a u verziji Trofeo 550 KS i ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,5 sekunde.

Tokom narednih meseci očekuje se i potpuno električna verzija sa oznakom Folgore, koja će imati impozantnih 761 KS. Taj model razvijaće maksimalnu brzinu od 325 km/h, a od 0 do 100 km/h ubrzavaće za svega 2,7 sekundi.
Foto: B92/NÆ
To će ujedno biti prvi Maseratijev potpuno električni model koji jasno ukazuje na odlučno usmerenje italijanskog proizvođača ka potpuno električnoj budućnosti, baziranoj na tehnologiji Formule E.

Sve verzije Maserati GranTurisma imaju pogon na sva četiri točka.
Foto: B92/NÆ
Spoljašnjost novog modela donosi moćnu, atletsku pojavu koja je oblikovana sofisticiranim dizajnerskim izrazom.

Enterijer ovog modela predstavlja modernu reinterpretaciju italijanskog zanatskog umeća koja se ogleda u eleganciji i upotrebi najprefinjenijih materijala.

Vozačev ugođaj dodatno je upotpunjen elegantno svedenim digitalnim displejom koji nudi niz naprednih, multimedijalnih opcija.
Foto: B92/NÆ
Dodatno, novi GranTurismo poseduje i premijum audio-sistem koji potpisuje poznati italijanski proizvođač high-end audio opreme Sonus Faber.

Lansiranjem potpuno novog Maserati Gran Turisma obeležava se 75 godina postojanja tog modela. Automobil je od sada dostupan i na našem tržištu po početnoj ceni od 180.365 evra.
Foto: B92/NÆ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: