Sajamske premijere: Chery po drugi put među Srbima FOTO

Poznati kineski proizvođač predstavio je svoju ponudu na sajmu automobila u Beogradu.

Automobili

Izvor:

Subota, 25.03.2023.

10:52

Sajamske premijere: Chery po drugi put među Srbima FOTO
Foto: B92/NÆ

Nakon desetak godina pauze, Chery se vratio na naše tržište. Kompanija Grand Automotive LLP postala je distributer ovog kineskog brenda za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu.

Utvrđeni su strateški planovi za nastup brenda i utvrđeni ciljevi koje je postavila kompanija Chery Automobile. Nakon potpisivanja ugovora usledilo je prvo predstavljanje novih Chery modela na Međunarodnom sajmu automobila u Beogradu.
Foto: B92/NÆ
Rukovodstvo kompanije Chery Automotive ocenilo je da je povoljan trenutak da se brend pozicionira na evropskom tržištu odlukom da se brend lansira sa modelima sa benzinskim motorima, uprkos ekspanziji električnih vozila.

U pitanju su modeli FX, Tiggo 7 Pro i Tiggo 8 Pro.
Foto: B92/NÆ
Konferenciju za medije na Međunarodnom sajmu automobila otvorio je gospodin Tomas Šmit, direktor kompanije Grand Automotive LLP, članice Taavura grupe, predstavljajući razvojne planove grupacije koji se odnose na Chery u Srbiji i zemljama regiona za koje je grupacija dobila zastupstvo.

"Veliko mi je zadovoljstvo što će tržište Srbije i regiona biti bogatije za jedan od najbolje pozicioniranih kineskih brendova Chery. Nesumnjivo je da danas automobilsko tržište prolazi kroz velike promene i industrija se nalazi u najizazovnijem periodu, ali to je za nas dodatni podsticaj da Chery gradimo od početka sa ciljem da postane jedan od najtraženijih i najzastupljenijih brendova u Srbiji u kojoj brend zastupa kompanija Grand Motors", rekao je on.
Foto: B92/NÆ
Među značajne faktore koji brend Chery izdvaja od konkurenata je svakako dostupnost za kupce i kraće vreme isporuke vozila, što je svakako jedan od bitnih argumenata za kupce koji se odluče za nabavku novog automobila, pored jednog od najdužih garantnih perioda na tržištu u trajanju 7 godina.

Chery Automobile je osnovan 1997. godine, dok je izvoz vozila počeo 2001. godine i od tada je kompanija stekla epitet najvećeg izvoznika automobila iz Kine.

Za kratko vreme brend je uspeo da osvoji značajan udeo na tržištu u regionu Azije i Južne Amerike.

O Chery modelima

Foto: B92/NÆ
FX je moderan porodični krosover u C segmentu, dužine 4,4 m i širine 1,83 m, dok je visina automobila 1,58 m, a međuosovinsko rastojanje 2,63 m. Zapremina prtljažnika je 378 l.

Pokreće ga 1.6 T-GDI benzinac sa 186 KS (136,5 kW), a prosečna kombinovana potrošnja je 9,1 l/100 km.
Foto: B92/NÆ
Tiggo 7 Pro, porodični SUV koji se oslanja na međuosovinsko rastojanje od 2,67 m, ima dužinu 4,5 m, širinu 1,84 m, a visinu 1,7 m i nudi prtljažnik od 475 l.

Tiggo 8 Pro je SUV sa tri reda sedišta, namenjen prevozu do sedam putnika. Međuosovinsko rastojanje je 2,71 m, ukupna dužina 4,72 m, širina 1,84 m, a visina 1,7 m.

Prtljažnik nudi 193 l iza trećeg reda sedišta.

Više detalja o ovim modelima i njihovim cenama uskoro...
Foto: B92/NÆ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: