Evropski auto godine stigao na sajam: Jeep Avenger debituje u Srbiji FOTO

Prvi Jeep na struju.

Automobili

Izvor:

Četvrtak, 23.03.2023.

09:25

Evropski auto godine stigao na sajam: Jeep Avenger debituje u Srbiji FOTO
Foto: B92/NÆ

Na Međunarodnom sajmu automobila u Beogradu, Jeep je predstavio svoje prvo potpuno električno vozilo - Avenger. Ovaj model je predvodnik globalne strategije elektrifikacije brenda.

Dizajniran i napravljen u Evropi, Jeep Avenger razvijen je za potrebe evropskih potrošača. Reč je o automobilu iz klase malih kompaktnih terenskih vozila (B SUV) koji po svojim dimenzijama potpuno odgovara potrebama evropskih kupaca.

Sa samo četiri metara dužine, pozicionira se u brzorastućem B-segmentu terenaca, drugom najvećem automobilskom segmentu u Evropi.
Dimenzije Avengera su (DxŠ) 408,4 cm X 177,6 cm, a meðuosovinsko rastojanje je 256,2 cm (Foto: B92/NÆ)
Sa 34 l prostora za sitnice u kabini i 355 l BEV prtljažnog prostora, ovaj mali kompaktni SUV potpuno zadovoljava potrebe svojih korisnika, s obzirom na svoje skromne dimenzije.

Funkcionalnost modela ogleda se i u 10,25-inčnom ekranu multimedije i 10,25-inčnoj digitalnoj instrument tabli koje vozaču daju potpuni pregled svih komandi tokom vožnje kao i potpuni uvid u sve mogućnosti koje vozilo pruža.
Foto: B92/NÆ
Pogoni ga elektromotor od 115 kW (154 KS), a poseduje bateriju kapaciteta 54 kWh koja obezbeđuje 400 km dometa. Snaga se prenosi na prednje točkove.

Brzim punjačem snage 100 kW baterija se za tri minuta napuni dovoljno za 30 km dometa, prosečnu dnevnu razdaljinu koja se pređe u gradskoj vožnji.

Od 0% do 80% baterija se puni za 34 minuta.
Foto: B92/NÆ
Sa 20 cm klirensa, napadnim uglom od 20° i izlaznim uglom od 32°, Avenger zadržava i terenske karakteristike po kojima je Jeep prepoznatljiv širom sveta.

Prored toga, Jeep Avenger poseduje i Selec-Terrain opciju sa 6 modova vožnje (Normal, Eko, Sport, Snow, Sand i Mud) kao i Hill Descent Control (kontrola vožnje nizbrdo) koja je prvi put primenjena na vozilima sa prednjim pogonom.
Foto: B92/NÆ
Jeep Avenger je proglašen je za Evropski automobil 2023 (European Car of the Year 2023), po izboru COTY žirija, nezavisnog žirija od 57 stručnjaka iz 22 države.

Dobitnik je i nagrade za svetski automobil godine po izboru žena (Women’s World car of the year awards) koju dodeljuje stručni žiri novinarki iz sveta automobilizma koga danas čini 65 novinarki iz 47 zemalja sveta.
Foto: Jeep promo
Jeep Avenger je u Srbiji dostupan po ceni od 37.500 eura, a cena izloženog modela u hali 1 u najvišem nivou opreme sa sajamskim popustom iznosi 42.500 eura.

Navedene cene su bez subvencija od 5.000 eura koje su namenjene za potpuno električna vozila kao što je Jeep Avenger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: