Uz Drive.Go do jednostavnijeg plaćanja goriva

Inovativna mobilna aplikacija kojom vozači mogu da plate natočeno gorivo bez izlaska iz automobila.

Automobili

Izvor: PR

Sreda, 22.03.2023.

16:15

Uz Drive.Go do jednostavnijeg plaćanja goriva
Foto: NIS promo

Ako su nas nečemu naučile poslednje tri godine, to je da brinemo o svom zdravlju i zdravlju naših najbližih. Upravo u jeku pandemije, u aprilu 2020. godine, kompanija NIS je pustila u rad mobilnu aplikaciju koja je imala za cilj da doprinese bezbednosti i zdravlju kako potrošača, tako i zaposlenih na benzinskim stanicama. Reč je o Drive.Go mobilnoj aplikaciji koja omogućava vozačima da za gorivo koje su natočili u svoje rezervoare plate na samom točionom mestu, bez ulaska u maloprodajni objekat.

Iako je tada ova kreativna ideja naše najveće naftne kompanije imala primarni cilj da doprinese bezbednosti svih na benzinskim stanicama, danas govorimo o po mnogo čemu vrlo praktičnoj aplikaciji koju može da koristi svako ko ima "pametni" mobilni telefon. U prilogu tome da Drive.Go sve više postaje popularniji na domaćem tržištu govori i činjenica da je ovu mobilnu aplikaciju NIS-a do sada preuzelo više od 250.000 potrošača.
Foto: NIS promo
Proces korišćenja Drive.Go mobilne aplikacije je više nego jednostavan. Nakon preuzimanja aplikacije koja je dostupna na Google Play, Apple Store ili Huawei App Gallery, potrebno je uneti svoje podatke, uključujući i podatke koji su neophodni za plaćanje platnom karticom, čime se uspešno registruje nalog.

Nakon nekoliko "klikova", jedino što je potrebno prilikom svakog sledećeg točenja jeste da se skenira QR kod na samom točionom mestu, a zatim odabere opcija "plati", čime je proces točenja goriva i plaćanja uspešno završen.

I to je to – bez potrebe ulaska u objekat i čekanja na kasi.

Jednostavno korišćenje aplikacije

U okviru Drive.Go aplikacije može da se registruje i kartica "Sa nama na putu" koja omogućava sakupljanje poena uz svaku kupovinu goriva, baš kao i prilikom plaćanja na kasi. Pri nekom narednom ulasku u maloprodajni objekat, korisnik može da iskoristi sakupljene bonus poene pri kupovini goriva ili robe iz dopunskog asortimana široke potrošnje u okviru Drive Cafe restorana.

Pored svih ovih pogodnosti, Drive.Go nudi i drugačije opcije, poput prikaza mape uz pomoć koje je moguće uspostaviti rutu i doći do najbliže NIS Petrol ili Gazprom benzinske stanice i natočiti gorivo. Takođe se očitava i radno vreme svih benzinskih stanica u blizini, kao i vrste goriva i usluge koje su dostupne na određenoj benzinskoj stanici.

Dodatno, razvijena je nova funkcionalnost u aplikaciji, a to je da fiskalni račun stiže na mejl adresu koja je sačuvana u samoj aplikaciji, a ukoliko je potreban račun za firmu, potrebno je samo da se sačuva PIB broj u segmentu Moja firma.

Bezbednost transakcija na vrhunskom nivou

Potrošači koji više veruju „gotovom“ novcu i smatraju da je bezbednije da plaćanje obavljaju lično, a ne mobilnim telefonom – mogu slobodno da odahnu. Uneti podaci su u potpunosti zaštićeni, a svaka platna transakcija je u skladu sa PCI DSS standardima, koji su među najvišim u svetu finansijskih transakcija. To znači da su sve transakcije plaćanja, kao i podaci o platnim karticama, obezbeđeni i sigurni tokom celog procesa obrade platne transakcije.

Da li je Drive.Go i Vaš izbor?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: