Lancia se vraća: Stiže električni model inspirisan legendarnim Stratosom

Lancia ima i novi logo, kao simbol nove ere ove legendarne marke i njenog ulaska u elektromobilnost.

Automobili

Izvor:

Nedelja, 19.03.2023.

11:48

Lancia se vraća: Stiže električni model inspirisan legendarnim Stratosom
Foto: Lancia promo

Prošle godine objavili smo da se legendarni italijanski brend, deo Stellantis grupe, sprema da krene u renesansu sa novim strateškim planom.

Pre nekoliko dana su tizer fotografijom najavili potpuno novi električni automobil, koji je inspiraciju pronašao u legendarnom modelu Lancia Stratos.

Ovaj model proizvodio se između 1973. i 1978. godine. Radi se o sportskom kupeu, koji je izrađen u samo 492 primerka.
Originalni Stratos (Foto: Lancia promo)
Premijera novog, za sada neimenovanog modela zakazana je za 15. april.

Ovaj još jednom prilično aktivan italijanski luksuzni brend najavio je i potpuno električni Ypsilon, novu Deltu i nekoliko drugih neimenovanih električnih vozila.

Inovacija i vanvremenski dizajn oduvek su bili osnovni principi brenda. A sada su to takođe održivost, fokus na kupca i društvena odgovornost, jer je Lancia odlučna da gleda u budućnost sa velikom posvećenošću i ambicijom.
Originalni Stratos (Foto: Lancia promo)
"Nova era počinje danas sa novim logotipom i jasnom vizijom dizajna", rekao je Luka Napolitano, izvršni direktor Lancie prošlog novembra.

U iščekivanju novog Ypsilona, prvog vozila nove Lancie, tada je predstavio Pu+Ra Zero, "skulpturu, trodimenzionalni manifest koji inspiriše vozila koja će biti lansirana između 2024. i 2028. godine".

Novi Lancia logo

U svojoj 116-godišnjoj istoriji, bilo je sedam Lancia logotipa, od kojih su svi delili jedinstvene vrednosti karakteristične za DNK brenda u smislu elegancije, "grafičke snage" i sofisticiranosti, objašnjavaju u toj italijanskoj auto-kompaniji.

Sada Lancia ima novi logo, kao simbol nove ere i znak da brend ulazi u električnu mobilnost. Ovaj novi logo će biti prikazan na novom Ypsilonu, zatim na novom vodećem modelu kompanije i novoj Delti.
Foto: Lancia promo
To je sastavni deo novog korporativnog imidža, koji će obuhvatiti evropske dilere sa obnovljenim vizuelnim identitetom do početka 2024. godine, kao i sve komunikacijske aktivnosti, onlajn i oflajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: