Rokada u Toyoti: Tojoda odlazi sa mesta direktora

Tojoda (66) je unuk osnivača Toyote i bio je izvršni direktor od juna 2009. godine.

Automobili

Izvor: Izvor: investitor.me

Četvrtak, 26.01.2023.

13:26

Rokada u Toyoti: Tojoda odlazi sa mesta direktora
Foto: Toyota promo

Predsednik i izvršni direktor Toyota Motor Corporation, Akio Tojoda, povući će se sa svoje funkcije 1. aprila, kako bi ga zamenio sadašnji direktor za brendiranje, Koji Sato, saopštio je u četvrtak japanski proizvođač automobila.

Tojoda će, kako je precizirano, postati novi predsednik odbora, dok će dosadašnji predsednik, Takeši Učijamada, nastaviti karijeru u kompaniji kao član odbora.

Tojoda (66) je unuk osnivača Toyote i bio je izvršni direktor od juna 2009. godine, piše investitor.me.

"Mislio sam da bi najbolji način za dalju transformaciju Toyote bio da postanem predsednik u podršci novom predsedniku i to je dovelo do današnje odluke. Predsedavajući Učijamada me dugo podržavao na sve zamislive načine", rekao je Tojoda u webcastu, prenosi CNBC.

"U retrospektivi, ovih 13 godina je bio period borbe da preživim dan za danom, i to je moj iskreni osećaj", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: