Kad za parking kaznu saznaš slučajno ili na najgori mogući način pa se šokiraš

Prošlo je skoro tri godine od kako komunalna policija, saobraćajna policija i "Parking servis" ne ostavljaju kazne za nepropisno parkiranje na šoferšajbnama

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2023.

19:20

Kad za parking kaznu saznaš slučajno ili na najgori mogući način pa se šokiraš
Foto: B92

Prošlo je skoro tri godine od kako komunalna policija, saobraćajna policija i "Parking servis" ne ostavljaju kazne za nepropisno parkiranje na šoferšajbnama automobila zbog čega mnogi građani i ne znaju da su sankcionisani sve dok im ne stigne rešenji iz suda o plaćanju kazne ili krenu da putuju pa ih vrate sa granice, piše Blic.

Problem je još veći ako se zna da te kazne neretko nisu tako male pa mogu da iznose i po nekoliko desetina hiljada dinara.

Izmenama Odluke o javnim parkiralištima koje je usvojila u maju 2020. godine, Skupština grada izmenila je način obaveštavanja vlasnika vozila o kazni nepropisnom parkiranju.

Od tada komunalna milicija, saobraćajna policija ili “Parking servis” ukoliko ne mogu na mestu prekršaja da uruče kaznu prekršiocu to čine isključivo slanjem prekršajnog naloga na kućnu adresu vlasnika vozila.

Kako to izgleda u praksi objasnila je juče jedna korisnica Tvitera: "Stiglo mi je rešenje iz suda o plaćanju kazne od 25.000 dinara zbog neplaćanja kazne za parkiranje koja mi nikada nije dostavljena. I znate šta, dosta mi je".

Da nije usamljeni slučaj posvedočio je i Milan koji je na kućnu adresu dobio čak četiri kazne istovremeno iako nije imao pojma kada je napravio prekršaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: