Potpuno električni Land Rover Defender stiže 2025.

Automobili

Izvor: Izvor: klix.ba

Utorak, 03.01.2023.

15:45

Potpuno električni Land Rover Defender stiže 2025.
Foto: Land Rover promo

Land Rover radi na potpuno električnoj verziji Defendera, koja će se pojaviti na tržištu 2025. godine, piše Auto Express.

Električni Defender će imati domet od oko 480 kilometara, a očekuje se da će se na tržištu naći uz redizajniranu verziju postojećeg modela sa konvencionalnim pogonom.

Auto Express tvrdi da će biti elektrifikovan ne samo standardni Defender 110, već i model 90 sa dvoja vrata i model 130 sa dužim međuosovinskim rastojanjem.

Očekuje se da će električni Defender koristiti Land Roverovu novu MLA mehaničku platformu, koja podržava i konvencionalne i potpuno električne pogonske sisteme.
Foto: Land Rover promo
MLA platforma se već koristi za novi Range Rover i Range Rover Sport, dok će električne verzije oba pomenuta modela biti predstavljene krajem 2024. godine.

Električni Defender će navodno imati bateriju kapaciteta 100 kWh. Osim promene pogonskog sklopa i nekoliko manjih spoljašnjih promena, električni Defender bi trebalo da bude veoma sličan verziji sa SUS motorima koja se prodaje od 2020.

Pored toga, očekuje se poboljšani multimedijalni sistem i veća upotreba održivih materijala u unutrašnjosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: