"Polovnjaci će biti sve jeftiniji"

Cene polovnih automobila su na vrhuncu i uskoro će verovatno krenuti naniže, procenilo je u četvrtak Volkswagenovo finansijsko odeljenje.

Automobili

Izvor: Izvor: dpa

Petak, 09.12.2022.

09:30

Foto: Wellnhofer Designs/Shutterstock

"Sada smo na špicu," rekao je šef prodaje koncerna Entoni Bandman (Anthony Bandmann).

Uska grla u snabdevanju i redukcija proizvodnje u fabrikama automobila ove godine su na nemačkom tržištu cenu polovnjaka izgurale na 20-25 odsto iznad dugogodišnjeg proseka, prenosi dpa.

Direktor finansijskih usluga Folksvagena Kristijan Dalhajm (Christian Dahlheim) se složio sa procenom da će trend uskoro krenuti u suprotnom smeru, kao i direktor finansija Frank Fidler (Fiedler), koji očekivani zaokret pripisuje uzdržanosti kupaca.

"Cene već polako padaju, jer ljudi očekuju recesiju i sve su oprezniji sa novcem," rekao je Fidler.

"Na cene je ove godine uticalo više faktora." Osim manjka novih vozila, to su i posledice rata u Ukrajini, odnosno kraj perioda jeftinih kredita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: