Toyota konceptom Prologue najavljuje C-HR druge generacije FOTO

Od svog lansiranja, Toyota C-HR prepoznata je po svom revolucionarnom dizajnu i jedinstvenom identitetu. Sada je japanski proizvođač spreman da podeli viziju o tome kako će podići letvicu, unoseći još više uzbuđenja i smelosti u ovaj C-SUV.

Automobili

Izvor:

Utorak, 06.12.2022.

10:25

Toyota konceptom Prologue najavljuje C-HR druge generacije FOTO
Foto: Toyota promo

Sajam automobila u Parizu oktobra 2014. bio je prvi nagoveštaj da Toyota priprema lansiranje potpuno novog tipa automobila C segmenta – upravo tada je svet prvi pu video C-HR Concept.

Samo nešto više od dve godine kasnije, ovaj koncept će postati stvarnost. Modelom C-HR, Toyota je predstavila automobil koji nije bio spreman na kompromis.

Ove, 2022. godine, postavljen je novi izazov: kako unaprediti C-HR? Odgovor je stigao u vidu koncepta Toyota C-HR Prologue.
Foto: Toyota promo
Aktuelna generacija modela C-HR rođena je u centru ED², Toyotinom evropskom sedištu za razvoj dizajna, smeštenom u južnoj Francuskoj, odakle u novi život kreće i Toyota C-HR Prologue.

Zato se ED² našao pred velikim i ambicioznim izazovom – kako nadmašiti ono što je već postignuto.

"Naša misija bila je da kopamo duboko, da idemo dalje nego što smo ikada ranije išli. Zaista se radujemo isporuci naše nove Toyote C-HR", kaže Lans Skot, direktor dizajna u Toyotinom dizajnerskom razvojnom centru u Evropi.
Foto: Toyota promo
Jedan pogled na Toyotu C-HR Prologue pokazuje da je automobil ostao dosledan svojim korenima. Ali, nova generacija dobija i unapređenja.

Još uvek smeo, iako i dalje možda polarizuje mišljenja, automobil ima veće točkove, uz kraće prepuste karoserije.

U isto vreme, Toyota C-HR Prologue donosi više sportskog duha, uz praktičnu prostranost unutar automobila, kažu u japanskom proizvođaču.

Do sada je bila dvobojna. A sada…

Foto: Toyota promo
Toyota C-HR Prologue stiže i sa trećom bojom – to je detalj sa nijansom sumpora uz osnovne metalik srebrne i reciklirane crne.

Od samog početka, dizajniran je da se ističe u takvoj trobojnoj opciji.

Dvojni karakter – auto će biti dostupan kao Hybrid ili Plug-in Hybrid

Foto: Toyota promo
C-HR Prologue takođe dokazuje Toyotinu posvećenost ugljeničnoj neutralnosti, donoseći još širu ponudu elektrifikovanih verzija u najveći i najkonkurentniji segment tržišta u Evropi - C-SUV.

Nova plug-in varijanta Toyote C-HR, sa baterijama koje se sklapaju u Evropi, pored već dostupne hibridne verzije, dodatno će ojačati Toyotinu gamu automobila proizvedenih s brojnim tehnološkim rešenjima.
Foto: Toyota promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: