BMW gradi fabriku baterija u Mađarskoj

Početak proizvodnje baterija planiran je za 2025. godinu.

Automobili

Izvor:

Subota, 26.11.2022.

17:30

BMW gradi fabriku baterija u Mađarskoj
Foto: B92/NÆ

BMW udvostručuje ulaganje u mađarsku fabriku u Debrecenu na 2 milijarde evra, dodajući pogon za sklapanje visokonaponskih baterija u kome će raditi više 500 ljudi.

Smeštanje pogona za proizvodnju baterija u fabriku u Debrecenu pomoći će BMW-u da pojednostavi logistiku za proizvodnju svoje sledeće generacije električnih automobila, koji će koristiti osnovu Neue Klasse, objavio je bavarski proizvođač automobila.

Početak proizvodnje automobila i baterija planiran je za 2025. godinu.

Sa novom mehaničkom platformom usmerenom na električna vozila, nemački proizvođač ima za cilj da prepolovi troškove izrade i da poveća autonomiju u vožnji i brzinu punjenja baterija za 30 odsto u poređenju sa trenutnim modelima.

Izvršni direktor BMW-a, Oliver Cipse, rekao je da će se kompanija u početku fokusirati na električne modele za srednji premijum segment – u klasi Serije 3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: