Volkswagenov novi niskobudžetni model je idealan za krizna vremena FOTO

Zahvaljujući raznim uštedama, dobijeno je pristupačno vozilo koje bi, čini se, bilo dobro dočekano na srpskom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.11.2022.

15:52

Volkswagenov novi niskobudžetni model je idealan za krizna vremena FOTO
Polo Track je namenjen kupcima u Južnoj Americi (Foto: VW promo)

Volkswagen je predstavio Polo Track, namenjen južnoameričkom tržištu. Proizvodiće se u Brazilu, a u ponudi bi trebalo da zameni model Gol koji nakon oproštajnog izdanja Last Edition odlazi u penziju.

Zanimljivo je da je na ovom tržištu nedavno predstavljen i obnovljeni Polo, ali bi ovaj novitet uprkos sličnosti u imenu trebalo da nastupi kao zasebni model.
Foto: VW promo
VW Polo Track koristi istu mehaničku osnovu, MQB-AO, a i dizajnerski se bitno ne razlikuje.

Ono što ga čini drugačijim je cena, koja za bazičnu verziju sa 1.0 MPI motorom (84 KS) kreće od 15.052 dolara, što je oko 2.500 dolara manje od bolje opremljenijeg i snažnijeg Pola.
Foto: VW promo
Polo Track se razlikuje i po novoj maski, kao i po izostanku prednje LED trake, a opremljen je halogeniim farovima.

Nižoj ceni u odnosu na Polo doprinose i čelične felne prečnika 15 inča. U kabini jasan znak štednje je izostanak modernog multimedijalnog sistema i velikog centralnog digitalnog ekrana.

Umesto njega je tu još plastike, klasičan fabrički audio-sistem i uobičajena analogna instrument tabla. Oprema uključuje "klimu", elektropodizače prednjih prozora i osnovne bezbednosne sisteme.
Novi model æe zameniti odalzeæi VW Gol (Foto: VW promo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: