Atom: Novi ruski automobil

Akcionarsko društvo Kama je objavilo zvanično saopštenje za javnost u kojem se najavljuje budući električni automobil, a istovremeno je prikazan i tizer.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 10.11.2022.

12:00

Atom: Novi ruski automobil
Photo: AD Kama

Saopšteno je da je kompaktni automobil dobio naziv Atom, piše Autoblog.

„Atom – tako smo nazvali naš električni automobil. Atom uključuje stvaranje digitalnog okruženja za novu mobilnost i samo električno vozilo“, prokomentarisao je Igor Povarazdnjuk, generalni direktor AD Kama.

Saopšteno je da „međunarodni inženjerski i tehnički tim“ projekta obuhvata više od 250 automobilskih dizajnera i IT programera koji imaju „iskustvo u realizaciji najvećih projekata u oblastima električnog transporta, mobilnosti i ekosistema u Rusiji, Kini, Evropi i SAD”.

U saopštenju se ovo direktno ne pominje, ali je moguće da će proizvodnja biti uređena u bivšoj fabrici Forda. Po svemu sudeći, planirano je da električni automobili Atom koriste, između ostalog, car sharing, firme za dostavu i taksi kompanije.

Funkcionalni prototipovi bi trebalo da budu predstavljeni u 3. kvartalu sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: