Erdogan: Prvi turski električni automobil na putevima 2023. FOTO

Turski proizvođač TOGG ima za cilj da dostigne proizvodni kapacitet od 175.000 jedinica godišnje i da do 2030. plasira na tržište ukupno 1.000.000 vozila.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 30.10.2022.

12:05

Erdogan: Prvi turski električni automobil na putevima 2023. FOTO
Foto: TOGG promo

Predsednik Turske, Tajip Redžep Erdogan, najavio je da će prvi turski električni automobil biti na putevima u prvom kvartalu naredne godine. On je izrazio nadu da će prvi turski električni automobil TOGG biti na putevima u mnogim zemljama širom sveta kao prestižni turski brend, prenela je Anadolija.

Erdogan je u subotu, u pokrajini Bursi, prisustvovao svečanoj ceremoniji otvaranja kompleksa za serijsku proizvodnju turskog električnog automobila TOGG.

Svečana ceremonija održana je na nacionalni praznik Dan Republike, koji Turska obeležava 29. oktobra, prenosi Tanjug.

"TOGG je naziv projekta koji nas motiviše da svi uživamo u ovom zajedničkom snu o snažnoj buducnosti naše države", rekao je Erdogan.
Foto: TOGG promo
Kako je nedavno najavljeno, TOGG-ov potpuno električni C-SUV model, koji će biti podvrgnut homologacijskim testovima u trajanju oko pet meseci, trebalo bi da stigne u prodajne salone u martu 2023.

Nakon ovog SUV-a, potpuno električna limuzina u C segmentu biće ponuđena kupcima 2025. godine. Zatim slede kompaktni hečbek, B-SUV i C-MPV, čime će se kompletirati asortiman vozila kompanije TOGG.

Ovih pet električnih modela koristiće istu mehaničku platformu, a TOGG ima za cilj da dostigne proizvodni kapacitet od 175.000 jedinica godišnje i da do 2030. plasira na tržište ukupno 1.000.000 vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: