Tesla Cybertruck će biti vodootporan: Služiće kao brod?

Ilon Mask je oduvek imao velike ideje...

Automobili

Izvor: B92

Subota, 01.10.2022.

17:00

Tesla Cybertruck će biti vodootporan: Služiće kao brod?
Photo: Tesla

Izvršni direktor Tesle Elon Musk je objavio da će novi model Cybertruck biti ‘dovoljno vodootporan da nakratko posluži kao brod koji može da prelazi reke, jezera i mora koja nisu previše talasasta‘.

U komentaru ispod sopštenja, Musk je naveo da bi Cybertruck mogao da plovi oko desetak kilometara, prenosi Jutarnji.hr.

Cybertruck je predstavljen krajem 2019. i bio je spreman za proizvodnju i isporuke krajem 2020., ali kompanija ga je u nekoliko navrata odlagala zbog nedostatka proizvodnog prostora. Uprkos tome što je dizajn odavno finalizovan, zbog nedostatka delova i ograničenja lanca snabdevanja još uvek nije započela proizvodnja. Prema najnovijim informacijama, proizvodnja kreće početkom sledeće godine u Gigafactory fabrici u Teksasu.

Podsetimo, najsnažnija verzija Cybertrucka ima tri elektromotora, pogon na sve točkove i do stotke stiže za tri sekunde. Domet pritom iznosi preko 800 km uz maksimalnu brzinu od 209 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: