Audi odustao od ideje

Audi neće praviti RS modele sa četiri cilindra

Automobili

Izvor: B92

Subota, 01.10.2022.

11:00

Audi odustao od ideje
Foto: Audi promo

Poput Mercedesa (sa novim modelom Mercedes-AMG C63), i Audi će se prebaciti na elektrifikovane pogone za svoju RS diviziju, ali to neće ići na račun većih V6 i V8 motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Kako navodi Autoblog, najave dolaze od Konstantina Dreslera, šefa marketinga proizvoda u Audi Sportu, a koji je nedavno razgovarao sa predstavnicima medija tokom jednog događaja u Španiji.

CNet
je bio tamo i pitao je Dreslera o Audijevim planovima za budućnost njegovog odeljenja za performanse. Odgovor koji su dobili bio je prilično razumljiv. „Naravno, i mi ćemo elektrifikovati naše automobile. Ali nećemo raditi četvorocilindrične."

Čini se da se Dresler ovime direktno pozabavio zabrinutošću da bi Audi potencijalno mogao da ide istim putem kao Mercedes. Novi Mercedes-AMG C63 naime dolazi sa 2,0 litarskim četvorocilindrašem i elektromotorom, sa ukupno 680KS. S druge strane, aktuelni Audi RS5 koristi 2,9 litarski twin-turbo V6 bez elektrifikacije, a ima 450KS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: