Stiže još moćniji BMW XM sa 748 KS FOTO

BMW je objavio prvu fotografiju ekskluzivne Label Red verzije novog modela XM.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2022.

13:20

Stiže još moćniji BMW XM sa 748 KS FOTO
Foto: BMW promo

BMW je u sredu predstavio prvi elektrifikovani krosover nastao u sportskom "M" odeljenju, a sada je najavio i ekskluzivnu Label Red verziju sa još jačim pogonom.

Label Red će XM učiniti najmoćnijim hibridnim krosoverom na tržištu. Kao što sama oznaka kaže, automobil će biti prepoznatljiv po crnoj mat farbi i mnoštvu crvenih detalja koji nisu dostupni na standardnoj varijanti BMW-a XM.

BMW je XM Label Red takođe opremio karakterističnim točkovima koji kombinuju sjajne crne krake sa jarkocrvenim akcentima.

Fotografija unutrašnjosti za sada nije dostupna, ali nemački proizvođač kaže da se crveno-crna kombinacija boja proteže i u eneterijeru, uz specifične ukrasne detalje.

Iako BMW nije objavio sve tehničke detalje Label Red verzije, potvrđeno je da će pogonski sistem biti unapređen u odnosu na regularni model koji raspolaže sa 653 KS (480 kW) i 800 Nm.

Tako će ovaj ekskluzivac imati hibridni pogon koji proizvodi čak 748 KS (550 kW) i 997 Nm maksimalnog obrtnog momenta. U skladu sa tim, očekuju se i bolje performanse u odnosu na standardnu verziju i njeno ubrzanje 0-100 km/h koje iznosi 4,3 s.

BMW XM Label Red imaće premijeru 2023. godine, kada ćemo imati i više informacija o ovom automobilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: