Retro je u modi: Citroen predstavio novi logo FOTO/VIDEO

Francuski proizvođač je samo jedan u nizu automobilskih brendova koji su ulazak u električnu eru obeležili promenom vizuelnog identiteta.

Podeli
Foto: Citroen promo
Foto: Citroen promo

Citroen je otkrio svoj novi identitet i logo koji je reinterpretacija originala iz 1919. godine. Novi logo će debitovati na novom konceptu pre kraja septembra, pre nego što se nađe u budućim proizvodnim modelima počev od sredine 2023.

Ovo je deseta revizija logotipa u 103-godišnjoj istoriji Citroena i treća u poslednjih 13 godina. Iako je zadržan dvostruki "ševron" sa potpisom, ovalni spoljašnji oblik je odstupanje od prethodnih interpretacija i povratak original.

Foto: Citroen promo
Foto: Citroen promo

Naime, ovaj dizajn je odabrao osnivač Andre Citroen 1919. godine, inspirisan svojom kompanijom za obradu metala koja je proizvodila sisteme zupčanika u obliku riblje kosti.

Novi logo je kombinovan sa svežom i pojednostavljenom paletom boja i modernim fontom za natpis Citroen.

Foto: Citroen promo
Foto: Citroen promo

U jednoj od različitih varijacija, logo je obojen u "Monte Carlo Blue" nijansu, koja će se takođe vratiti kao boja spoljašnja za buduće Citroen modele.

Međutim, Citroen takođe koristi blistaviji "Infra-Red" za fizičke, štampane i digitalne aplikacije, zamenjujući crvenu boju sa potpisom brenda.

Foto: Citroen promo
Foto: Citroen promo

Proizvođač automobila za sada nije otkrio detalje o predstojećem konceptnom automobilu koji će nositi novi amblem.

Francuska kompanija ga je opisala kao "važno konceptualno porodično vozilo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu