Prodaje se legendarni Nissan Skyline GT-R R34

GT-A International je objavio da će na aukciji ponuditi jedinstveni Nissan Skyline GT-R R34 korišćen u snimanju četvrtog dela franšize "Fast & Furious".

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 14.09.2022.

17:00

Prodaje se legendarni Nissan Skyline GT-R R34
Foto: GT-A International

Automobil je naručio Universal Studios, a modifikovao ga je Daryl Alison iz Kaizo Industriesa. Radi se o jedinstvenom primerku napravljenom posebno za snimanje filma " Fast & Furious 4". Ne samo da je studio učestvovao u stvaranju automobila, nego i Paul Walker, koji je navodno tražio da na njemu nema nikakvih nalepnica, kojih nije bio fan.

To je na kraju Skylinea dovelo do čistog izgleda, koji trenutno na satu ima samo 6000 kilometara. To je takođe jedini originalni Skyline R34 koji je korišćen za snimanje, dok su ostali automobili izrađeni od modifikovane ER34 karoserije. S obzirom na njegov doprinos izradi, možda ne bi trebalo da bude iznenađenje da je ovo bio Walkerov omiljeni automobil, navodi Jutarnji.hr.

Ispod haube se nalazi 2,6 litarski redni šestocilindraš s dve bregaste osovine, dve turbine i Getrag šestostepeni ručni menjač. Osim toga, ima Turbonetics međuhladnjak, Nismo opruge, sigurnosni kavez, 19-inčne Volk Racing RE30 naplatke, Rotora kočione čeljusti sa šest klipova napred i četiri klipa pozadi, a tu je i NISMO-v komplet karoserije.

Novi vlasnik moraće da bude otprilike iste veličine kao Walker, jer automobil ima fiksnu postavu sedišta koja je izvorno dizajnirana za njega.

Automobil je izložen na štandu GT-A Racinga u Motorworldu u Minhenu. Tačan datum aukcije tek treba da bude određen, ali vlasnik kaže da će se održati u četvrtom kvartalu ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: