Ferrari će praviti 3.000 SUV vozila godišnje, Purosangue će biti brzo razgrabljen

Ferrari je priznao da će možda morati uskoro da zatvori knjigu narudžbina za Purosangue, iako je moćni krosover tek predstavljen.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 14.09.2022.

12:19

Ferrari će praviti 3.000 SUV vozila godišnje, Purosangue će biti brzo razgrabljen
Foto: Ferrari promo

Ubrzo nakon što je Ferrari potvrdio da je Purosangue opremljen V12 motorom i pre njegovog lansiranja, glavni komercijalni i marketinški direktor kompanije, Enriko Galijera otkrio je da je potražnja za krosoverom tek sad "eksplodirala", iako je pretprodaja započela još u septembru 2018.

"Rizikujemo da nećemo moći da zadovoljimo potražnju, a možda ćemo morati da zatvorimo prijem porudžbina vrlo brzo", rekao je Galijera za Auto News.
Foto: Ferrari promo
Iako italijanski proizvođač automobila tek treba da otkrije koliko prednarudžbina ima za Purosangue, proizvodnja će biti ograničena na ne više od 20 odsto Ferrarijeve ukupne godišnje proizvodnje, koja će iznositi oko 15.000 vozila, što znači da bi godišnje trebalo da se napravi približno 3.000 vozila.

S obzirom da Ferarijev životni ciklus obično traje četiri do pet godina, to znači da će verovatno biti proizvedeno između 12.000 i 15.000 primeraka modela Purosangue.
Foto: Ferrari promo
"Posvećeni smo našim klijentima i, uprkos potražnji, zadržaćemo kontrolu nad obimom proizvodnje, što je u skladu sa našim DNK, sa misijom našeg osnivača, koja je bila da Ferrari ostane izuzetno ekskluzivna marke", potvrdio je Galijera.

"A jedini način da ostanete ekskluzivni je da kontrolišete potražnju i ponudu".

Galijera je dodao da Purosangue privlači mnogo novih kupaca brendu Ferrari, ali je priznao da će stari kupci Ferrarija biti prvi koji će dobiti svoje krosovere.

"Svaki (vlasnik Ferrarija) želi da ima Purosangue i moramo da ih nagradimo, jer su oni ti koji su učinili Ferrari onim što je danas".
Foto: Ferrari promo
Ispod elegantne karoserije Ferrarija Purosangue nalazi se 6.5-litarski atmosferski V12 podešen da proizvodi 725 KS i 716 Nm obrtnog momenta.

Ovaj V12 je uparen sa osmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Ferrari tvrdi da auto može da dostigne brzinu od 100 km/h za 3,3 sekunde i da nastavi do najveće brzine od 312 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: