Mask bez milosti: Imam više dece nego oni automobila

Lucid, kalifornijska kompanija koja bi rado postala konkurent Tesli ima problema s proizvodnjom.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.08.2022.

09:30

Mask bez milosti: Imam više dece nego oni automobila
Foto: Profimedia

Nakon što su nedavno smanjili ovogodišnji cilj s 20.000 na 12.000 do 14.000 proizvedenih automobila, ovih dana su ga još malo korigovali. Sada očekuju da će ove godine proizvesti samo šest do sedam hiljada.

Sve to je podstaklo sveprisutnog Elona Muska da se naruga s konkurentom koji je i ranije bio na meti njegovih "otrovnih strelica" na Twitteru.

Vest o smanjenju proizvodnje Musk je hladno komentarisao rečima: "dobio sam više dece u drugom kvartalu ove godine nego što su oni napravili automobila", prenosi Jutarnji.hr.

Šalu Elona Muska će biti lakše razumeti ako znate da je legendarni preduzetnik otac čak devetero ili desetero dece (zavisno od izvora) te da je nedavno dobio blizance sa Shivon Zilis, predsednicom njegove firme Neuralink.

Nedugo nakon toga dobio je još jedno dete s pevačicom Grimes s kojom je u vezi. Njegov ljubavni život je očigledno komplikovan, ali i veoma produktivan.

Lucid trenutno ima aktivne narudžbine za 37.000 automobila, a u prvoj polovini ove godine proizveli su ih samo 1405. I dok se Lucid muči s hiljadama, Tesla cilja na milione.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: