Zaoštrava se konkurencija: Fiat predstavio kupe-krosover FOTO

Nekada je BMW X6 bio usamljen u ovom automobilskom segmentu.

Podeli
Foto: Fiat promo
Foto: Fiat promo

Fiat je objavio prve fotografije modela prikladnog, ali neinventivnog imena Fastback. To je prvi kupe-krosover ili kupe-SUV, ako vam tako više odgovoara, ovog brenda.

Italijanski proizvođač predstavio je Fastback u Južnoj Americi, s obzirom da je reč o vozilu namenjenom pre svega tržištima kao što su Brazil (gde će se i proizvoditi) i Argentina, a gotovo je izvesno da ga nećemo videti sa ove strane Atlantskog okeana.

Automobil koji pripada sve popularnijem segmentu zasnovan je na konceptu iz 2018, dok dizajnom podseća na kupe-krosover varijantu Fiata Pulse, takođe namenjenog južnoameričkom tržištu. Oba modela koriste MLA mehaničku platformu razvijenu za vozila koja se prave i prodaju u Južnoj Americi.

Foto: Fiat promo
Foto: Fiat promo

Fiat za sada nije objavio fotografije enterijera, ali treba očekivati da će unutrašnjost vozila biti gotovo identična onoj iz modela Pulse iz 2021.

Detalji o motorizaciji takođe nisu zvanično objavljeni, ali lokalni mediji pišu da će se ispod haube naći 1.0 turbo-benzinac sa 130 KS (96 kW) i 200 Nm. Kao jedna od opcija spominje se i atmosferski 1.3-litarski agregan koji proiozvodi 107 KS (79 kW) i 134 Nm.

Oba ova motor se ugrađuju u pomenuti Pulse, a za prenos snage se koristi manuelni ili CVT menjač, dok je pogon na prednje točćkove.

Kokpit Fiata Puls iz 2021. (Foto: Fiat promo)
Kokpit Fiata Puls iz 2021. (Foto: Fiat promo)

Dimenzije nisu poznate, ali je jasno da se radi o vozilu iz kompaktnog SUV segmenta.

Ostaje da se vidi da li će Fiat ponuditi Fastback na još nekim svetkim tržištima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu