Rimac isporučio prvu Neveru bivšem prvaku Formule 1 FOTO/VIDEO

"Jedva čekam da vidim šta može!"

Izvor: B92, Jutarnji.hr
Podeli
Foto: Rimac grupa
Foto: Rimac grupa

Samo mesec dana nakon što je dovršen prvi serijski primerak Rimac Nevere, automobil #000, automobil #001 isporučen je svom vlasniku – svetskom prvaku Formule 1 iz 2016. godine, Niku Rozbergu. Pre nego što je automobil poslat u njegov dom u Monaku, Rozberg je stigao u sedište Rimac Grupe u Hrvatskoj kako bi prvi put uživo vidio svoju Neveru.

Proizvodnja Nevere je u toku u novom pogonu na periferiji Zagreba. Veliki deo glavnih komponenti automobila dizajniran je, konstruisan i izrađen u Rimac pogonima i ugrađen u poslednjoj fazi proizvodnje – sastavljanju vozila koje traje oko pet nedelja po automobilu.

Automobil #000, koji će kompanija Bugatti Rimac zadržati, "Callisto" zelene je boje sa alkantara enterijerom u boji peska.

Rozbergov primerak je "Stellar" crne boje sa poliranim Vertex točkovima i crnim čeljustima kočnica.

Unutrašnjost je potpuno presvučena crnom alkantarom, sa potpisom "Nico Rosberg" na pločici. Rozbergov primerak će biti stacioniran u njegovom domu u Kneževini Monako.

Foto: Rimac grupa
Foto: Rimac grupa

Rozberg bio je deo "putovanja" Rimca otkad je prvi put uživo video prototip C_Two, automobil koji je nakon nekoliko godina razvoja i testiranja postao produkcijska Nevera.

"Otkako sam prvi put upoznao Matu i shvatio genija koji stoji iza Nevere, znao sam da želim prvi automobil iz serije. Za mene ovaj auto predstavlja apsolutno sve što bih mogao poželeti. Prikazuje najbolje od inovativne tehnologije, unoseći je u automobil dizajniran doslovno od nule da bude, ne samo neverovatno brz – ili najbrži, već i stvarno izvrstan za vožnju. Jedva čekam da vidim šta može", rekao je Rozberg.

Foto: Rimac grupa
Foto: Rimac grupa

"Kada smo tek počeli razvijati Neveru, imali smo nameru napraviti automobil koji će impresionirati čak i najbolje vozače na svetu. Niko je bio na tom spisku i drago nam je da je jedan od prvih vlasnika Nevere neko ko je ovladao najfokusiranijim i najmodernijim moto sportom na svetu. Svi jedva čekamo ispratiti njegovu Neveru; nadamo se da će uživati u čestom korišćenju kao i u svojim drugim automobilima, to je upravo ono na šta podstičemo vlasnike Nevera. I ako iko može testirati granice onoga što smo izgradili, to je on. Ponosni smo što Nika možemo nazvati prijateljem i članom brzo rastuće porodice vlasnika Rimac Nevere", rekao je Mate Rimac, izvršni direktor Rimac Grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 66 idi na stranu