Vozio SUV i prošao kroz crveno – veća kazna

Ranije prošlog meseca sud u Frankfurtu je vozaču povećao kaznu za prolazak kroz crveno svetlo.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 03.07.2022.

15:00

Vozio SUV i prošao kroz crveno – veća kazna
Photo: Aston Martin

Vlasnik vozila je dobio kaznu uvećanu za 150 evra, a sud je odluku objasnio činjenicom da je vozio SUV vozilo, a ne neki manji auto.

Naime, sud je mišljenja da i "manji SUV“ svojom veličinom, masom i pre svega oblikom prednjeg kraja predstavlja veći rizik za pešaka u slučaju naleta pa je zato sud sklon odluci da prekršilac treba da plati uvećanu kaznu, piše ABC News.

Sem toga, vlasniku SUV-a je izrečena kazna oduzimanja vozačke dozvole na mesec dana, navodi Index.hr. Sve u svemu može se zaključiti da je vozač SUV-a još i dobro prošao. Kako stoji u obrazloženju presude, sudija je odredio da kazna može da bude uvećana za do 75%.

U prilog ovakvoj odluci ide i jedno istraživanje iz Mičigena prema kojem će naleti SUV-a na pešaka pri brzinama od minimalno 64 km/h u 100% slučajeva završiti smrtnim ishodom za pešaka.

U svakom slučaju ovo ne znači da je bolje proći kroz crveno svetlo u Golfu, već samo da u tom slučaju pešak ima nešto više šansi za preživljavanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: