Lamborghini Countach stigao – Japanci oduševljeni

Povodom prvih isporuka kupcima, Lamborghini Tokyo slavi vezu između Countacha i japanske kulture

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2022.

11:00

Lamborghini Countach stigao – Japanci oduševljeni
Foto: Lamborghini

Skladište Terrada u Tokiju je bilo mesto za otkrivanje Countacha LPI 800-4 u Japanu, povodom prvih isporuka kupcima. Kako bi se označila veza s istorijom ovog modela, uz LPI 800-4 je bio izložen i Countach iz 1989.

Događaj je bio ekskluzivan za 90 predstavnika lokalnih medija, koji su imali priliku za razgovor sa Francescom Scardaonijem, regionalnim direktorom za Aziju i Pacifik, Davideom Sfrecolom, šefom Lamborghinija Japan, i Mitjom Borkertom, šefom dizajna u Automobili Lamborghini.

Countach LPI 800-4 se zatim zaputio na ulice Tokija, gde je fotografisan ispred nekih od najpoznatijih kvartova i zgrada glavnog grada.

Countach LPI 800-4 je futuristički automobil ograničene serije proizveden u 112 jedinica koji odaje počast originalnom Countachu, nekonformističkoj ikoni revolucionarnog dizajna i tehnologije koja je prošle godine proslavila svoju 50. godišnjicu. LPI 800-4 je počast Lamborghinijevoj slavnoj baštini, ali ne u retrospektivi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: