Lamborghini će zadržati svoj "svemirski" dizajn uprkos elektrifikaciji

"Uvek će izgledati kao svemirski brodovi, uvek će biti inspirativni, uvek će biti automobila koji će, bez obzira na njihovu tehnologiju, imati zvuk i emociju koja vas dirne".

Automobili

Izvor: B92

Petak, 24.06.2022.

11:13

Lamborghini će zadržati svoj
Foto: Lamborghini

Ono što važi za skoro sve proizvođače automobila, važi i za Lamborghini - elektrifikacija sopstvene game ne može se zaobići. Ali da li će i kako ovaj "napredak" uticati na prepoznatljiv sportski dizajn?

Italijanski proizvođač supersportskih automobila će verovatno pre ili kasnije u svoj portfolio dodati vozila sa električnim motorima i baterijama.

"Ali to ne znači da se dizajnerski jezik menja", rekao je menadžer za dizajn, Slovenac Mitja Borkert.

Obraćajući se novinarima na sajmu automobila Milan Monza Motor Show, Borkert je rekao da će Lamborghini nastaviti da stvara automobile sa "emocionalnim performansama".

"Uvek će izgledati kao svemirski brodovi, uvek će biti inspirativni, uvek će biti automobila koji će, bez obzira na njihovu tehnologiju, imati zvuk i emociju koja vas dirne", rekao je Borkert.

Zato je za očekivati da će budući električni Lamborghini nastaviti sa "svemirskim" dizajnom, poput modela Sian FKP 37.
Foto: Lamborghini
Ovaj superautomobil iz strogo ograničenog izdanja inspirisan je studijom Terzo Millennio iz 2017. i takođe je bio izložen na ovoj manifestaciji.

Elektrifikovani hiperautomobil koristi superkondenzatore, mrežni napon od 48 V i elektromotor od 34 KS u kombinaciji sa atmosferskim V12 za ukupnu snagu od 819 "konja".

Lamborghini budućnosti će se oslanjati na konvencionalniji hibridni pogon.

Proizvođač, koji uspešno posluje pod okriljem Volkswagen grupe, ove godine želi da lansira svoje poslednje automobile koji će imati isključivo SUS pogon.

Potpuna hibridizacija game trebalo bi da se dogodi do 2024, a prvi potpuno električni automobil sa amblemom bika na "nosu" planiran je za 2028.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: