Novo "lice" korejskog proizvođača: SsangYong Torres FOTO/VIDEO

Novi SUV izgleda znatno robusnije od svih dosadašnjih modela ovog azijskog brenda.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 14.06.2022.

12:25

Novo
Foto: SsangYong

SsangYong je u Koreji predstavio potpuno novi model Torres, kao najnovijeg člana svoje SUV ponude. Torres u gami zauzima mesto između modela Korando i Rexton, a odlikuje ga robustan izgled, nastao kombinovanjem stilskih karakteristika drugih auto-brendova.

Kada je reč o dizajnu spoljašnjosti, prednji deo vozila ima rešetku u stilu automobila marke Jeep, sa šest vertikalnih proreza, zatim tanke LED farove, izvajanu haubu, velike lažne otvore za vazduh i donju zaštitnu ploču.
Foto: SsangYong
Profil otkriva naglašene prednje i zadnje blatobrane, velike alu felne, opciono do 20 inča (točkovi od 17 inča i 18 inča se isporučuju kao standard), zatim opcionu i takođe opcione bočne nogostupe.

Pozadi se ističe izbočina na vratima prtljažnika koja podseća na integrisani poklopac rezervnog točka, poput 4x4 modela iz prošlosti. LED zadnja svetla podsećaju na Ford Explorer, a zadnji branik takođe ima odgovarajuću zaštitnu ploču. Pogled u kabinu otkriva digitalnu instrument tablu, centralni ekran osetljiv na dodir dijagonale 12,3 inča i još jedan displej od 8 inča koji se nalazi ispod, a koji služi za kontrolu "klime", slično kao na modelima Jaguara i Land Rovera.

Četvorokraki upravljač sa ravnim dnom nudi obilje integrisanih dugmadi, dok instrument tabla, vrata i centralna konzola imaju metalne ukrasne detalje u kontrastu sa kožnim presvlakama.
Foto: SsangYong
U zavisnosti od paketa, oprema uključuje ambijentalno osvetljenje, šest zvučnika, četiri USB porta, ventilisana prednja sedišta, sedam vazdušnih jastuka i dosta elektronskih sistema pomoći vozaču.

Korejski proizvođač navodi da Torres ima čak 703 llitra prtljažnog prostora u konfiguraciji sa pet sedišta, a zapremina raste do 1.662 litra sa preklopljenim zadnjim sedištima.

Kompanija takođe nudi dodatnu opremu za one sklone avanturizmu, uključujući rashladnu kutiju za kampovanje.
Foto: SsangYong
Iako nisu objavljeni svi tehnički detalji, SsangYong spominje T-GDI motor – verovatno isti 1.5-litarski četvorocilindarski benzinac sa turbo punjenjem koji se nalazi u Korandu.

Motor je isključivo uparen sa šestostepenim automatskim menjačem. Snaga se standardno šalje na prednje točkove, ali postoji opciona 4WD verzija za one koji žele da se upuste u terensku vožnju.
Foto: SsangYong
U Koreji, SsangYong Torres je već dostupan za naručivanje po cenama koje se kreću u rasponu od 20.911 do 23.630 USD.

Mediji spominju i buduću, potpuno električnu varijantu vozila, koja bi trebalo da stigne u Evropu 2023. godine.
Foto: SsangYong
Foto: SsangYong
Foto: SsangYong
Foto: SsangYong

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: