Na koga se ugleda Alfa Romeo?

Nema sumnje da u Stellantisu i dalje veruju u uspeh Alfa Romea.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 29.05.2022.

13:00

Na koga se ugleda Alfa Romeo?
Foto: Alfa Romeo promo

Naravno, tu veru će potkrepiti ulaganjima, ali ipak uz određenu rezervu, koja znači deljenje tehnologije s PSA ili FCA koncernom. Tonale koristi osnovu Jeepa Compass, ali se predstavlja kao premium beskompromisne ponude.

Nedavno su organizovane test vožnje modela Tonale, a na njima je bio prisutan i prvi čovek marke Jean-Philippe Imparato. On je navodno izjavio da Alfa Romeo uzor pronalazi u japanskoj marki kad je u pitanju kvalitet. "Moje merilo kvaliteta je Lexus", rekao je Imparato u intervjuu, piše Automotive News Europe.

"Želim da budem siguran da će kvalitet Tonalea biti savršen od prvog dana, ali i da smo ponudili najnapredniju tehnologiju povezivanja i interfejsa upravljanja", bio je jasan izvršni direktor, navodi Index.hr.

Giulia i Stelvio su prošle godine bili na 28. od ukupno 32 mesta na lestvici po pitanju inicijalnog kvaliteta. Lexus na koji se Imparato poziva je bio u samom vrhu kao najbolje pozicionirana premium marka.

Šta nas čeka?

Napredak po pitanju kvaliteta je zaista moguć. Dovoljno je reći da je Imparato lično pomerao premijeru modela Tonale sve dok nije bio uveren da automobil dostojno predstavlja italijansku marku.

U budućnosti ćemo dočekati i novu generaciju Giulije, ali isključivo u električnom izdanju. 2024. godine dolazi subkompaktni crossover, a zatim i veliki premium modeli kalibra BMW-a X5 i Serije 7. Biće zanimljivo.

Kad je Tonale u pitanju, prve isporuke u Italiji kreću sledećeg meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: