Honda sprema novi SUV za evropsko tržište: Između HR-V i CR-V biće ZR-V FOTO

Novi model C-SUV segmenta.

Podeli
Honda ZR-V za kinesko tržište (Foto: Honda)
Honda ZR-V za kinesko tržište (Foto: Honda)

Honda proširuje svoju evropsku liniju zvaničnom najavom potpuno novog SUV modela ZR-V. Automobil stiže na evropsko tržište 2023. i zauzeće poziciju između modela HR-V i CR-V u gami brenda. Evo šta za sada znamo o novom krosoveru.

Ne mnogo, zapravo, pošto Honda za sada ne želi da otkriva dodatne detalje u vezi sa ovim potpuno novim imenom. Jedina informacija koja je trenutno dostupna je da ZR-V koristi hibridni pogonski sklop i da će se na taj način pridružiti modelu HR-V i sledećoj generaciji CR-V, oba sa elektrifikovanim motorima ispod haube.

Honda ZR-V za kinesko tržište (Foto: Honda)
Honda ZR-V za kinesko tržište (Foto: Honda)

ZR-V je deo Hondine strategije da na evropskom tržištu ponudi kupcima isključivo elektrifikovane, pre svega hibridne modele. Novi SUV se tako pridružuje novom Civicu e:HEV koji će se naći u prodaji na Starom kontinentu u trećem kvartalu 2022.

Biće zanimljivo videti da li će ZR-V koristiti hibridni pogonski sklop HR-V ili snažniji hibrid iz elektrifikovanog Civica.

Iako detalji o dizajnu novog modela još nisu otkriveni, portal Motor1.com nedavno je objavio fotografije Honde ZR-V za Kinu, pa se očekuje da će verzija za Evropu verovatno ličiti na svog kineskog "brata".

U toj Kini će se ovaj SUV prodavati isključivo sa nehibridnim 1.5-litarskim turbo-benzincem koji je uparen sa CVT menjačem. Model će proizvoditi GAC-Honda, a Z u nazivu modela potiče od Hondine želje da zadovolji "potrebe mobilnosti generacije Z".

Honda ZR-V za kinesko tržište (Foto: Honda)
Honda ZR-V za kinesko tržište (Foto: Honda)

Lansiranjem ZR-V u Evropi, Honda će na ovom tržištu imati samo jedan model bez ikakve elektrifikacije. Najavljeni novi Civic Type R će postati poslednje vozilo japanske marke sa isključivo SUV motorizacijom na našem kontinentu. Ispod haube će biti 2.0-litarski turbo-benzinac sa više od 300 konjskih snaga.

Važno je napomenuti i da Honda trenutno radi na sledećoj generaciji SUV-a CR-V, koja bi trebalo da se nađe u prodaji u Evropi 2023. godine sa asortimanom hibridnih motora, uključujući i plug-in hibrid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 61 idi na stranu