Novi korejski kupe neće vas ostaviti ravnodušnim FOTO

Genesis je predstavio novi luksuzni električni koncept - X Speedium Coupe.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.04.2022.

12:28

Novi korejski kupe neće vas ostaviti ravnodušnim FOTO
Foto: Genesis promo

Korejski proizvođač premijum automobila, Genesis, poslednjih godina doneo je na svetsku scenu preko potrebno osveženje, a oni koji su pomislili da ovaj novonastali brend neće moći da se izbori sa jakom konkurencijom na tržištu, prevarili su se.

Genesis bukvalno grabi koracima od sedam milja. Asortiman je sve bogatiji, a njegovi luksuzni modeli se dobro kotiraju kako kod svojih vlasnika, tako i u medijima. U iščekivanju električnog GV60 u Koreji, održavaju visok nivo kada je u pitanju dizajn.
Foto: Genesis promo
Nakon prošlogodišnjeg koncepta nazvanog X Coupe, sada je stigla svojevrsna evolucija ovog vozila. Klasični GT je postao "fastback", odnosno dobio je nešto drugačiju karoseriju i oznaku X Speedium Coupe.

Najveća novost je zadnji deo, gde se linija krova proteže preko zadnjeg stakla, do kraja automobila.
Foto: Genesis promo
Inače, u pitanju je najava novog dizajnerskog izraza koji će se koristiti na električnim modelima korejske marke. Prednja strana i dalje je prepoznatljiva, sa tipičnim trouglastim okvirom, koji je sada dobio konture od LED svetala.

S obzirom da je u pitanju automobil sa električnim pogonom, izgubila se klasična rešetka maske hladnjaka.
Foto: Genesis promo
Zadnji deo automobila je podjednako impresivan, a nekima će verovatno zaličiti na Aston Martin.

U svakom slučaju, Genesis je napravio još jedan atraktivan automobil po palicom poznatog dizajnera Luka Donkervolkea.

Šef dizajna Genesisa potvrdio je da ovo nije samo izložbeni automobil, već rezultat razvoja dizajna buduće linije produkcijskih električnih modela.
Foto: Genesis promo
Paralelno sa predstavljanjem koncepta, Genesis je objavio da otvara listu narudžbina za GV60, prvi električni model u ponudi.

Zainteresovani kupci u Americi mogu da se prijave putem zvanične veb stranice, uz uplatu depozita od 500 dolara.

Podsećamo, u pitanju je SUV model na E-GMP mehaničkoj platformi sa tri raspoloživa pogona, od bazičnih 228 KS i 350 Nm do sportske verzije sa 435 KS i 605 Nm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: