Haos: Natoče gorivo, pa beže

Sve više vozača odlučuje da jednostavno prestane da plaća gorivo

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.03.2022.

17:00

Haos: Natoče gorivo, pa beže
Foto: Shutterstock/REDPIXEL.PL

U Holandiji sve više vozača zaboravlja da plati na benzinskoj stanici nakon što do kraja napune automobil. Cene goriva su poslednjih nedelja porasle za 25 odsto.

Sve više vozača odlučuje da jednostavno prestane da plaća gorivo. Ne tako što ćete ostaviti automobil i odlučiti se za javni prevoz, već jednostavno ne platiti nakon točenja goriva. Poslednjih nedelja znatno više vozača nastavilo je da vozi nakon dopune goriva bez plaćanja.

Početkom godine je oko 300 vozača nedeljno odlazilo sa benzinskih pumpi bez plaćanja, a sada je taj broj u Holandiji dostigao 350 do 370 vozača nedeljno. Neki Holanđani jednostavno više ne mogu da priušte gorivo koje je skuplje od dva evra po litru i postaju očajni.

Pored toga, čini se da mnogi ljudi misle da je kazna za vožnju bez plaćanja goriva u nekim slučajevima jeftinija od punog rezervoara benzina ili dizela. To nije baš tako. Pun rezervoar košta oko 100 evra, dok je kazna za krađu goriva u Holandiji 131 evro. Međutim, ako vas uhvate, ne samo da morate da platite kaznu, već i da vratite celu količinu rezervoara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: