U Beču više nema besplatnog parkiranja

Najjeftiniji način parkiranja u Beču, ako nemate boravišnu dozvolu za parkiranje, je parkiranje u garažama i na "Park and Ride" površinama na obodu grada.

Izvor: B92, Revijahak.hr
Podeli
Foto: maradon 333/Shutterstock
Foto: maradon 333/Shutterstock

Od 1. marta sistem naplate za parkiranje u Beču proširen je na čitav grad. Što znači da besplatan parking u austrijskoj prestonici više neće biti moguć. Dakle, parkirne zone šire se na sva područja. To je već izazvalo brojne proteste građana koji svakodnevno dolaze zbog posla u Beč.

Parking zone i dozvole za parkiranje stanara biće uvedene u svaku bečku četvrt, što znači da je u celom gradu parkiranje automobila moguće samo uz dozvolu za parkiranje stanara (Parkpickerl) ili kartu (Parkschein) za kratkotrajno parkiranje po terminskim zonama, piše Revijahak.

Za stanovnike u četvrtima 1-9 nema promena jer su ova pravila već bila na snazi.

U 11, 13, 21, 22. i 23. okrugu prvi put se koriste kratkoročne parking zone i stambene dozvole.

Za preostale okruge (10, 12 i okruzi 14-19) kratkotrajno parkiranje već je postojalo, ali će pravila sada biti standardizovana kako bi odgovarala okruzima od 1. do 9., što znači da vozači mogu parkirati samo između 9 i 22 h od ponedeljka do petka, najviše dva sata, u zonama kratkotrajnog parkiranja.

Ove promene su stupile na snagu od 1. marta.

Najjeftiniji način parkiranja u Beču, ako nemate boravišnu dozvolu za parkiranje, je parkiranje u garažama kao i na "Park and Ride" površinama na obodu grada, u blizini stanica podzemne železnice.

Takođe možete privremeno parkirati na zonama za kratkotrajno parkiranje u celom gradu, za koje morate kupiti kartu, a karte su dostupne na automatima, u većini trafika ili putem aplikacije Handyparken.

Kratkoročne karte omogućuju parkiranje samo između 9 i 22 h od ponedeljka do petka, najviše dva sata u kontinuitetu. Oni koji imaju važeću invalidsku legitimaciju mogu koristiti i parking zone za stanovnike Beča (Anwohnerparken) bez troškovnog ili vremenskog ograničenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 61 idi na stranu