Kako će izgledati novi Škodin "hot hatch" FOTO

Češki proizvođač objavio je dizajnerske crteže nove Fabije Monte Carlo.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 02.02.2022.

13:41

Kako će izgledati novi Škodin
Foto: Škoda promo

Škoda koristi ime Monte Carlo već duže od decenije, kao sportski paket opreme za nekoliko svojih modela.

Nakon Škode Scala i Kamiq, uskoro će se i četvrta generacija modela Fabia pridružiti familiji Monte Carlo.

Prvi uvid u izgled ovog automobila dobili smo zahvaljujući dizajnerskim crtežima češkog proizvođača.
Foto: Škoda promo
Fabia Monte Carlo se vizuelno ističe crnom prednjom maskom, aerodinamičnim dodacima na prednjem braniku i pragovima, kao i redizajniranim donjim delom zadnjeg branika sa difuzorom.

Krov, kućišta retrovizora, zadnji spojler i natpisi na vratima prtljažnika takođe su ofarbani u crno, dok se na prednjim branicima nalaze oznake "Monte Carlo".

Očekuje se da će Fabia Monte Carlo biti u ponudi sa specijalnim, 18-inčnim točkovima, kao na skicama.
Foto: Škoda promo
U unutrašnjosti automobila mogu se zapaziti elementi u stilu materijala od ugljeničnih vlakana - na vratima i instrument tabli - u kombinaciji sa crvenim detaljima na komandnoj tabli, centralnoj konzoli i rukohvatima, koji stvaraju sportsku atmosferu. Tu je i "Monte Carlo" oznaka na sportskom volanu obloženom kožom sa crvenim šavovima.

Skica iz putničke kabine prikazuje opcionu digitalnu instrument tablu od 10,25 inča i centralni ekran multimedijalnog sistema dijagonale 9,2 inča.

Sudeći po Monte Carlo varijantama većih modela Scala i Kamiq, za Fabiju Monte Carlo će biti ponuđeni različiti motori/menjači.

S obzirom na sportsku prirodu opreme, očekujemo trocilindarski 1.0 TSI turbo benzinac koji proizvodi 110 KS (81 kW), kao i sa četvorocilindarski 1.5 TSI sa 150 KS (110 kW).

Potonji će ekskluzivno biti kombinovan sa sedmostepenim DSG menjačem sa duplim kvačilom i opciono dostupan sa spuštenim sportskim ogibljenjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: