"Elektrifikacija nije jedino rešenje"

Novoizabrani predsednik Međunarodne automobilske federacije (FIA) Muhamed Ben Sulajem izjavio je da auto-sport čekaju velike promene i izazovi i istakao da još uvek ne vidi da će puna elektrifikacija moći da se implementira tako brzo.

Podeli
EPA/ALI HAIDER
EPA/ALI HAIDER

Sulajem je to rekao u intervjuu za Auto Moto reviju, zvanično glasilo Auto-moto saveza Srbije (AMSS), a tokom boravka u Beogradu kao specijalni gost na proslavi povodom obeležavanja stogodišnjice AMS S.

"U ovom trenutku pravac daljeg razvoja auto-sporta je jasan. Čekaju nas velike promene i izazovi su svakodnevni, ali još uvek ne vidim da će puna elektrifikacija moći da se implementira tako brzo. Držaćemo se hibridne tehnologije što je moguće duže, sve dok ispunjavamo standarde održivog razvoja u auto-moto sportu, bilo da je reč o automobilima, pogonskim motorima ili gorivu koje oni koriste", rekao je Sulajem.

On je, između ostalog, izneo svoje viđenje mobilnosti u budućnosti, dodajući da moramo da budemo svesni da mobilnost nije vezana isključivo za motorizaciju, već da su tu i druga prevozna sredstva poput bicikala.

"U ovom trenutku mnogi veruju da elektrifikacija nije jedino rešenje. Postoje i drugi načini da poboljšamo kvalitet vazduha, a da to ne bude isključivo elektrifikacija automobila"
, naveo je Sulajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu