Mitsubishi K-EV concept X Style FOTO

Kako se navodi u saopštenju, Mitsubishi K-EV concept X Style kombinuje lako rukovanje i praktičnu veličinu Kei car segmenta sa "moćnim performansama na putu", a nudi mogućnost povezivanja i napredne sisteme pomoći vozaču.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 12.01.2022.

17:00

Mitsubishi K-EV concept X Style FOTO
Photo: Mitsubishi

Uz modele Outlander i Eclipce Cross sa Ralliart paketom, Mitsubishi će na ovogodišnjem Tokyo Auto Salonu predstaviti i potpuno električni Kei car, sa fokusom na bezbednosti i udobnosti, kao i poštovanju životne sredine.

Automobil za sajam je u plavoj boji, sa kontrastnim krovom u boji bakra, crnim elementima (točkovi, maska, retrovizori, krovni nosači) i X bočnom dekorativnom grafikom.

Ranije najave kažu da će se serijski model u Japanu prodavati još tokom godine, kao i da je u pitanju realizacija saradnje Nissana i Mitsubishija (koristeći zajedničku platformu i baterije)

Za sada nema konkretnih detalja sem da bi autonomija sa jednim punjenjem baterija trebalo da iznosi oko 200 km.

Cena ovog modela (kraćeg od 350 cm) bi u Japanu trebalo da iznosi oko 18.000 dolara (sa uračunatim subvencijama).
Photo: Mitsubishi
Photo: Mitsubishi
Photo: Mitsubishi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: